Real Madrid naj bi z italijanskim strategom že sklenil ustni dogovor. Kot trdijo pri francoskem dnevniku, predsednik Reala Florentino Perez že dolgo spremlja delo 53-letnika, ki je trenutno zaposlen pri Paris Saint-Germainu, saj je bil njegova prva želja že leta 2009, ko je vnovič zasedel mesto predsednika kraljevega kluba.

Italijan ima s Parižani sklenjeno pogodbo do konca sezone, v kolikor pa v prvenstvu osvoji enega izmed prvih treh mest, pa mu je obljubljen nov dogovor. Za Ancelottija se bojda zanimata tudi Liverpool in Manchester City, ki naj bi stik z njim navezala že decembra, vendar je želja trenerja prav služba na Santiago Bernabeu.

Pri Le Perisienu med drugim ne izključujejo niti možnosti, da bi v primeru Ancelottijevega odhoda vajeti pariškega kluba prevzel kar Jose Mourinho, čeprav se med morebitnimi kandidati omenja tudi Arsenalov trener Arsene Wenger.

Ancelotti se lahko pohvali z bogato trenersko kariero, saj je poleg PSG vodil tudi Reggino, Parmo, Juventus, AC Milan in Chelsea. Največje uspehe je dosegel na klopi rdeče-črnih med letoma 2001 in 2009, ko je s klubom iz San Sira med drugim osvojil dva naslova lige prvakov.