»Vse skupaj je bilo vprašanje motivacije in zaključka nekega cikla,« je danes zbranim novinarjem dejal Alonso, ki je v lanski sezoni z Realom osvojil naslov lige prvakov, prihod v Bayern pa mu sedaj predstavlja nov izziv. »Z Realom smo dosegli cilj in osvojili deseti naslov lige prvakov. Mislim, da se je s tem sklenil krog, zato je čas, da začnem na novo. Da bi lahko tudi v prihodnje na igrišču dal 100 odstotkov, sem rabil nov izziv.«

Dvaintridesetletnik je v klub prišel kot zamenjava za rojaka Javija Martineza, ki bo zaradi poškodbe z igrišč odsoten dalj časa. Nogometaš je sicer po Pepeju Reini, Juanu Bernata, Thiagu Alcantari in že omenjenemu že omenjenemu Martinezu postal peti Španec v vrstah nemškega prvaka.

»Na nek način je danes žalosten dan, saj zaključujem štiriletno obdobje, v katerem sem dosegel nekaj izjemnih podvigov, vendar pa mislim, da sem storil pravilen korak. Gre za najtežjo odločitev mojega življenja. Cilji v Bayernu so enaki kot pri Realu. Klub ima enake ambicije, prestop pa predstavlja novo avanturo v moji karieri,« je še povedal Alonso.

Kot še poroča nemški Bild, naj bi vezist na sezono zaslužil 7,5 milijonov evrov.