»'Tiki-taka' ni naš stil. Mi imamo v igri jasen cilj, da čim hitreje poskušamo priti v nasprotnikov kazenski prostor,« pravi Alonso, ki je navdušen predvsem nad Realovimi napadalci: »Imamo igralce, ki so v primerjavi s soigralci v mojih prejšnjih klubih povsem na drugem nivoju. Naši napadalci so si sposobni v vsakem trenutku pripraviti priložnost.«

Španec na prvo mesto vedno postavlja moštvo, šele nato pomisli nase: »Moje igre so vedno odvisne od igre moštva. In prav moštvo je nekaj, kar je zame v nogometu zelo pomembno. Ko v moštvu obstajajo stvari, ki se jih da še izboljšati, to tudi zame pomeni možnost za napredek.«

Alonso je velik pristaš dela Joseja Mourinha, ki ga zelo ceni. »Mourinho ima sposobnost, da zelo dobro prepoznava čustva svojih igralcev, kar ni lahka naloga. Ko vidiš, da je skupina za teboj in da verjame v tvoje ideje, to pomeni da si njen vodja in naš trener je ravno to. Po mojem mišljenju je eden od najboljših trenerjev na svetu. Poleg izjemnega znanja o nogometu premore tudi neverjetno razumevanje različnih taktičnih pristopov, ki jih lahko uspešno menja tudi med samo tekmo,« je svojega trenerja pohvalil Alonso, ki pri Portugalca ceni tudi to, da igralcem zna svetovati, kako se najbolje psihično pripraviti na vsako tekmo.

Real po uspehu v španskem pokalu, kjer je po domačem remiju (1:1) na gostovanju uspel s 3:1 ugnati Barcelono in se prebiti v finale, podobno težka naloga čaka sedaj še v ligi prvakov, kjer bo povratna tekma osmine finala na sporedu v torek, na prvi tekmi pa sta se v Madridu tekmeca razšla z 1:1.

»Z navijaškega zornega kota in tudi zaradi zgodovine obeh klubov ta dvoboj med Realom in Unitedom predstavlja čisti nogomet. Za nas jubilejna 10. zmaga v ligi prvakov ne sme postati obsesija, ker nam to ne bi prav nič pomagalo, je pa vsekakor naš cilj,« je za konec Alonso namignil, da se kljub nekoliko slabšemu rezultatu na prvi tekmi s soigralci nikakor ne predajajo.