Napoli je že na uvodu napovedal črn večer za domače, saj je Milanovo mrežo zatresel že v 6. minuti, ko je zadel urugvajski branilec Miguel Britos. Po izjemnem golu Gonzala Higuaina v 54. minuti so možnosti rdeče-črnih za uspeh postale minimalne, vendar pa bi se lahko nadejali vsaj točke, če bi v 61. minuti Balotelli zadel z bele točke. A muhastemu zvezdniku je prvič v karieri spodletelo premagati nasprotnikovega vratarja, saj je njegov strel precej po sredini vrat Pepe Reina ubranil. Balotelli je sicer v 91. minuti lepo zadel z roba kazenskega prostora, a je njegov gol prišel prepozno, saj je Napoli v preostanku igralnega časa brez težav odbil Milanove poskuse za izenačenje.

Balotelli je bil po porazu zelo jezen na delilce pravice, po zadnjem pisku pa se je kar nekaj časa prerekal z glavnim sodnikom Luco Bantijem (v videu od 13:50 naprej). Ker se ni pravočasno ohladil in ni prenehal s protesti, mu je Banti pokazal rumeni karton, ki je bil njegov drugi na tekmi, kar je pomenilo tudi rdečega. Italijanski reprezentančni napadalec je bil danes kaznovan s tremi tekmami prepovedi igranja in bo tako izpustil srečanja proti Bologni, Sampdorii in prvaku Juventusu.

Milanov trener Massimiliano Allegri nad obnašanjem »Super Maria« ni bil zadovoljen.

»Ko je tekme konec, je bolje biti tiho in čim prej zapustiti igrišče, kot pa ostati tam in se prepirati s sodniki, saj to ne bo spremenilo ničesar. Balotelli se mora tega naučiti in popraviti svoje vedenje. Razumem ga, da je bil nekoliko besen, saj je med tekmo prejel kar precej udarcev, številne tudi od zadaj, sicer pa je odigral solidno tekmo,« je o Balotelliju po tekmi dejal Allegri.

Strateg Milana ne more biti zadovoljen z uvodom v sezono, saj je na štirih prvenstvenih tekmah njegovo moštvo osvojilo le štiri točke in za vodilnima Romo in Napolijem zaostaja že velikih 8 točk. A Allegri meni, da še ni prišel čas za paniko.

»Sedaj moramo na prihajajočih tekmah osvojiti čim več točk. Nismo pa tako slabo, kot je videti na prvi pogled. Napoli je eden od kandidatov za 'scudetto' in smo se z njim danes enakovredno kosali, čeprav nam zaradi poškodb manjka kar precej pomembnih igralcev. Imam že nekaj zamisli, kako popraviti določene stvari, a najprej potrebujem vsaj nekaj igralcev, da se vrnejo po poškodbah,« je zaključil Allegri.