»Ponavadi ljudje prej umrejo, preden dobijo svoj spomenik. V tem smislu sem premagal smrt. To je zares ponosen trenutek,« je ob odkritju spomenika dejal 70-letni Ferguson, ki te dni praznuje 26. obletnico vodenja rdečih vragov.

Prireditve se je udeležila tudi kopica nekdanjih Unitedovih igralcev, z Ericom Cantonajem, Ruudom Van Nistelrooyjem, Petrom Schmeichlom, Olejem Gunnarje Solskjaerom in Edwinom van der Saarjem na čelu, prek videa pa so mu čestitali tudi David Beckham, Cristiano Ronaldo in predsednik Fife Sepp Blatter.

»Je edinstven, saj je svojemu klubu, igralcem in sebi postavil visoka merila. Njemu, njegovi družini in Manchester Unitedu želim vse najboljše tudi v prihodnosti. Hvala vam, sir Alex,« je dejal Blatter, medtem ko je Ronaldo dodal: »Glede na doseženo, si 100-odstotno zaslužiš spomenik. Želel bi si biti tu, a zaradi natrpanega urnika to ni mogoče. Hvala šef in vse najboljše.«

Spomenik legendarnega trenerja, ki je z rdečimi vragi osvojil neverjetnih 37 trofej, je delo priznanega angleškega umetnika Phillipa Jacksona. »Skušal sem ga upodobiti kot mislečega in odločnega možakarja s smislom za humor. Prav slednjega ima v izobilju. Tudi zato je v kotičku njegovih ust izrisan rahel nasmešek,« je svojo stvaritev komentiral Jackson.