Čeprav si ga Barcelona zelo želi zadržati v svojih vrstah, pa se že nekaj tednov v španskih medijih govori o tem, da bo Alcantara zapustil Katalonce, kar postaja vse bolj jasno tudi vodilnim možem katalonskega velikana. Njegov odhod je olajšala tudi »napaka« Barcelone, ki mu je v zadnji sezoni namenila premalo minut na igrišču, zato je ob posebni klavzuli v pogodbi sedaj na voljo za ugodnih 18 milijonov evrov, kar je nemudoma privabilo snubce, največ interesa pa je pokazal Manchester United, ki je igralca poskušal kupiti že v preteklosti.

Čeprav so mladega Thiaga s prepričevanjem, naj bo potrpežljiv in da njegov čas še prihaja, v Barceloni poskušali zadržati tudi Xavi, Gerard Pique in Cesc Fabregas, madridski športni dnevnik Marca poroča, da se je mladi španski reprezentant že odločil, da si poišče nov klub.

Manchester United po poročanju angleškega Daily Maila Alcantari ponuja petletno pogodbo in 6 milijonov evrov letne plače, s čimer bi nemudoma postal eden glavnih zvezdnikov moštva, kar bi mu zagotavljalo tudi temu ustrezno minutažo na igrišču.

Edini razlog, zakaj Alcantara še ni sklenil dogovora z rdečimi vragi pa tiči v Münchnu, saj ni presenetljivo, da bi si obetavnega nogometaša v svojih vrstah želel imeti tudi njegov nekdanji trener, Pep Guardiola, ki je letos prevzel Bayern, pri Barceloni pa je ravno on Alcantaro iz mladinskih vrst kmalu povabil med zvezdnike članskega moštva, zato je mladi Španec pripravljen počakati še kak dan, če mu bodo tudi Bavarci poslali resno ponudbo.