Dosedanjega selektorja mlade srbske izbrane vrste je za to funkcijo predlagal podpredsednik srbske zveze, zadolžen za nacionalne selekcije, Savo Milošević.

Ćurćić, ki bo zamenjal Nizozemca Dicka Advocaata, ta je po porazu z Dansko v kvalifikacijah za Euro 2016 (1:3) odstopil s položaja, se je dogovoril za sodelovanje do konca zdajšnjega in naslednjega kvalifikacijskega cikla.

Sicer pa je Ćurćić postal najboljši srbski trener za leto 2014, v izboru srbske zveze je premagal Sinišo Mihajlovića (Sampdoria) in Vladana Milojevića (Čukarički).

Najboljši igralec je postal član Chelseaja Nemanja Matić, kandidata pa sta bila še Dušan Tadić (Southapmton) in Petar Škuletić (Partizan).

Veliko zanimanje za službo selektorja BiH

Po odhodu Safeta Sušića vlada veliko zanimanje za zapolnitev selektorskega mesta članske nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine, poročajo lokalni mediji. Nacionalna zveza je prejela 13 prijav za selektorsko službo.

Med prispelimi kandidaturami so tudi tiste od Italijana Giovannija Trapattonija, Nemcev Felixa Magatha in Lotharja Matthäusa, Belgijca Enza Schifa in tudi Hrvata Igorja Štimca.

Kot je objavil največji portal v BiH, Klix, je bil med 13-erico tudi Hrvat Robert Prosinečki, ki pa se je medtem že dogovoril z azerbajdžansko nogometno zvezo, ob naštetih pa tudi srbski strokovnjak Milovan Rajevac, pa Dragan Okuka, iz BiH pa se za službo zanimajo Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković in Šener Bajramović.

Večina medijev in tudi javnost v BiH si za selektorja želi Vahida Halilhodžića, ki pa se doslej ni prijavil za selektorja, čeprav so na nacionalni zvezi poudarili, da bodo z njim govorili do konca tedna.

Sušiću, ki je pet let vodil reprezentanco BiH, je v vodstvo zveze dalo odpoved po porazu proti Izraelu v kvalifikacijah za Euro 2016.

Izbrana vrsta BiH je sicer v težkem položaju v kvalifikacijah, saj je predzadnja v skupini B.