Nekdanji reprezentant Milenko Ačimović se vrača na mesto športnega direktorja Olimpije, ki ga je zasedel že v začetku leta 2011, a je po letu in pol dela odstopil, ker se je čutil odgovornega za neprepričljive predstave Olimpije, ki je takrat sicer v prvenstvu zaostala le za Mariborom. Tokrat se nadeja, da bo z vrnitvijo prinesel v klub pozitivno energijo in poskrbel za dvig motivacije nogometašev.

»Vesel sem, da se vračam domov. Olimpija je moj klub, z energijo, vnemo in motivacijo vseh, ki delajo v dobrobit le-tega, verjamem, da se nam obetajo boljši časi. Moštvo je zelo nadarjeno, zato komaj čakam, da zaviham rokave,« je ob vrnitvi v zmajevo gnezdo za spletno stran kluba dejal Aćimović, ki je z ekipo že odpotoval na mini priprave v Čatež.

»To je dobra poteza vodstva kluba, saj je po tako veliki tekmi, kot je bila nedeljska s Chelseajem, koristno za ekipo, da za nekaj dni zamenja okolje in se psihično pripravi na pomembnejše preizkušnje. Naša realnost v tem trenutku so tekme državnega prvenstva, na katerih bomo iskali pot do novih zmag. Ekipa je dobro vodena in ima prostor za napredek. Osebno verjamem v zmaje«, je še dodal 37-letni Ljubljančan.

Ačimović bo več o svoji viziji, strategiji in ciljih za to sezono in prihodnost povedal na novinarski konferenci, ki bo na sporedu po vrnitvi Olimpije s priprav, predvidoma prihodnji teden.