Na stadionu, kjer se ponavadi igrajo tekme kriketa, se je tokrat zbralo 95 tisoč ljubiteljev nogometa, ki so bili večinoma odeti v rdeče, Liverpoolove drese. Ko so igralci 19-kratnega angleškega prvaka pritekli na igrišče, se je iz zvočnikov zaslišala pesem You'll never walk alone, ki že dolga leta velja za Liverpoolovo himno in jo na domačem stadionu »redsov« - Anfieldu predvajajo pred vsako tekmo. Tako kot v Angliji so tudi v Avstraliji Liverpoolovi navijači zraven glasno prepevali in ustvarili izjemen prizor, kakršnemu verjetno še niso bili priče.

Tekma se je končala z zmago Liverpoola z 2:0, zadetka pa sta dosegla dolgoletni kapetan Steven Gerrard in letošnja okrepitev Iago Aspas, ki je končni izid postavil povsem ob koncu tekme, ko mu je lepo podal Luis Suarez. Urugvajec je danes prvič po dolgem času oblekel Liverpoolov dres, igral pa je zadnjih 20 minut.

Mnogi angleški mediji pa že namigujejo, da so bile to celo zadnje minute Suareza pri Liverpoolu, saj naj bi kmalu prestopil k Arsenalu, ki je danes zanj ponudil 40 milijonov in en funt, s čimer naj bi dosegel njegovo odkupno klavzulo.