Čeprav so iz obeh taborov med tednom večkrat pozvali svoje navijače, naj se na sobotni tekmi vedejo dostojno in se izogibajo vsakršnim incidentom, to ni zaleglo.

Že pred tekmo je na ulicah Dortmunda prišlo do spopadov med navijači obeh skupin, v centru mesta pa je neka gostilna utrpela veliko škodo, ko so privrženci Borussie številne stole in mize razbili in jih metali proti navijačem iz Gelsenkirchna. V uličnih neredih je bil uničen tudi en policijski avto.

Policija je sprti strani poskušala ločiti, pri tem pa so razgrajači začeli napadati tudi njihove enote ,pri čemer so vanje metali tudi granitne kocke. Možje v modrem so za dosego miru zato morali poseči po vodnem topu in solzivcu.

"Takšno obnašanje ne spada v nogomet in huliganov v Dortmundu ne želimo videti," je povedal komandir policijske postaje v Dortmundu Dieter Keil.

Nekaj težav z navijači je bilo tudi kasneje med tekmo, ko so navijači Schalkeja kar nekajkrat prižigali bakle in domače izzivali z neprimernimi transparenti. Po tekmi je policiji uspelo preprečiti nadaljnje obračune.