Ni skrivnost, da si Mourinho močno prizadeva, da bi zlato žogo tokrat prejel njegov varovanec Cristiano Ronaldo, zato portugalski strateg Reala nadaljuje s pozivi, da je čas, da nagrada po štirih letih zamenja lastnika:

“Čas je, da se nehamo zafrkavati. Zlato žogo mora dobiti najboljši nogometaš na sveto. To je jasno. Torej jo lahko dobi le Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo, mar ne? A povejte mi nekaj. Če jo tudi letos dobi Messi, bo to že njegova četrta nagrada v karieri. Večina se nas strinja, da sta Messi in Ronaldo najboljša na svetu, med njima pa so le nianse. V nekaterih pogledih je boljši Messi, v drugih Ronaldo. Je potem pošteno, da ima eden od njiju že štiri nagrade, drugi pa le eno? Seveda, da ni,“ je v intervjuju za francsoko revijo France Football povedal Mourinho.

“Pomembno je še nekaj. Zlate žoge naj si ne bi zaslužil, če nisi osvojil kakšne pomembne lovorike. Messi je osvojil le svetovno klubsko prvenstvo, španski pokal in dva superpokala, to pa niso omembe vredne trofeje. Treba je gledati na največja tekmovanja in iz tega vidika lahko zlato žogo dobi le nekdo iz Chelseaja ali Reala, ki sta prvaka Evrope in najmočnejše lige na svetu. Torej, če Ronaldo letos ne dobi zlate žoge, je ne bo dobil, ker ni dovolj prijazen, ker slabo prodaja svojo podobo ali pa ker ne daje intervjujev, v katerih bi se opravičeval zaradi prepirov s soigralci na igrišču, in ne zato, ker ni najboljši,“ je dodal Mourinho.

Ronaldo je lani postal španski prvak, v prvenstvu pa je dosegel 46 zadetkov, a Messi je bil s 50 goli še boljši. Tudi v skupnem seštevkom vseh zadetkov v sezoni je Argentinec z 72 goli korak pred Portugalcem, ki jih je dosegel "le" 60. Kljub prizadevanju Mourinha se zato vseeno zdi, da bo zlato žogo še četrtič zapored prejel zvezdnik Barcelone. Na stavnicah je Messi velik favorit pred Ronaldom in klubskim soigralcem Andresom Iniesto.