Po petkovem porazu proti Rusiji (0:1) so Portugalci razočarali navijače tudi štiri dni kasneje, ko so doma le remizirali proti Severni Irski (1:1). Čeprav so imeli na torkovi tekmi dovolj priložnosti, da bi tekmo dobili, so na koncu komaj prišli do točke, saj so izenačili šele v 79. minuti.

Med komentarji v portugalskih medijih je največ kritik namenjenih prvemu zvezdniku ekipe Ronaldu, ki je v torek ravno proslavil jubilejni 100. nastop v reprezentančnem dresu.

“Najprej se je pred tekmo smejal zaradi jubileja, nato pa ni imel nobenega razloga več za smeh,“ je eden od komentarjev, obstajajo pa tudi še precej ostrejši: “Ronaldo? Je bil sploh na igrišču?", ter: “Največja zvezda je bila tokrat povsem odsotna.“

Zvezdnik Real Madrida je sicer v torek vstopil v majhen krog nogometašev, ki so za Portugalsko odigrali več kot 100 tekem, saj je to pred njim uspelo le Fernandu Coutu in Luisu Figu, a njegovi rojaki se precej bolj kot s tem podatkom ukvarjajo s slabimi rezultati reprezentance, ki ima po štirih tekmah že pet točk zaostanka za Rusi in očitno se bodo morali Portugalci še zelo potruditi, če se želijo uvrstiti na svetovno prvenstvo v Braziliji.