Angleška nogometna zveza je 31-letnega Terryja spoznala za krivega rasne nestrpnosti, ko je pred letom dni žalil nasprotnega igralca Ferdinanda. Neposredno po prvih obtožbah je Terry objavil, da ne bo več nastopal za angleško reprezentanco, sodišče pa ga je julija spoznalo za nedolžnega.

"Po temeljitem razmisleku sem se odločil, da se na odločitev FA ne bom pritožil. Želim izkoristiti to priložnost in se opravičiti vsem zaradi izrečenih besed s tekme proti Queens Park Rangers oktobra 2011. Razočaran sem nad odločitvijo FA, a priznam, da besede, ki sem jih uporabil na omenjeni tekmi, niso sprejemljive na nogometnem igrišču ali kjerkoli drugje," je ob tem povedal Terry. Kapetan Chelseja bo zaradi kazni moral izpustiti sobotno tekmo proti Tottenhamu in naslednji dve proti Manchester Unitedu in Swansea Cityju.

Cole zaradi tvita ob 110 tisočakov

Angleški nogometni reprezentant Ashley Cole pa bo zaradi neprimernega izražanja na družbenem omrežju angleški nogometni zvezi plačal kazen v višini 110.000 evrov.

Enaintridesetletni Cole je na twitterju z vulgarnimi besedami komentiral kazen, ki jo je FA izrekel njegovemu klubskemu soigralcu Johnu Terryju. Vodilne osebe FA je pri tem označil za "smeti".

Cole se je svoje neprimerne besede že javno opravičil predsedniku Davidu Bernsteinu in vsem vodilnim osebam angleške nogometne zveze.