Na petkovi mestni seji svetniki niso izglasovali jamstva za potrebno posojilo klubu. Sledil je buren odziv "ulice", saj so se že v petek in nato tudi v soboto v Splitu odvijali številni protesti, ki so se umirili šele, ko jim je župan Željko Kerum obljubil ponovno sejo, kjer naj bi Hajduku zagotovo odobrili jamstvo posojila.

Ob velikem pričakovanju današnje izredne seje, ki se je začela ob 9. uri, se je pred mestno hišo zbralo približno 2000 navijačev Hajduka. Ko so jim okoli pol enajstih sporočili, da je jamstvo posojila odobreno, so navijači novico pospremili z aplavzom, petardami in pesmijo, kmalu za tem pa so se mirno razšli. Za red in mir pred splitsko mestno hišo so sicer skrbeli pripadniki interventne policije.

Poznavalci dogajanja v Hajduku ocenjujejo, da omenjeni kredit ne bo rešil kluba pred propadom. Hajduk naj bi imel trikrat večje dolgove, kot znaša kredit, zato je veliko vprašanje, ali bo klub to vsoto lahko povrnil v enem letu samo s prodajo igralcev, kot predvideva njegova uprava.