Slovenci so v tekmo krenili odločni, da v kvalifikacijah dosežejo prvo zmago in s tem tudi osvojijo prve točke. Čeprav so imeli izbranci Slaviše Stojanovića pobudo od prve minute, Ciprčanom v uvodu niso povzročali prevelikih preglavic. Slednji so zlahka odbijali vse poskuse Slovencev, ki so veliko poskušali predvsem z igro po bokih.

A napadalna, hkrati pa potrpežljiva igra Slovenije je bila naposled le poplačana. V 38. minuti je po boku ciprski obrambi uspel pobegniti Zlatko Dedić, ki je žogo poslal v kazenski prostor do Matavža. Ta je odlično sprejel žogo, nato pa iz obrata ustrelil in zatresel mrežo.

Po prejetem zadetku so bili slovenski nogometaši vidno bolj sproščeni, temu primerno pa je stekla tudi njihova igra. To je bilo še kako opazno v drugi polovici srečanja, ko so se priložnosti Slovenije vrstile kot po tekočem traku. V 54. minuti je po relativno nenevarnem poskusu Dedića vratar Kissas žogo skorajda izpustil v mrežo, sedem minut kasneje pa je na semaforju že pisalo 2:0 za Slovenijo. S prefinjenim strelom po tleh je še drugič v polno zadel Matavž.

Napadalec s Šempetra pri Gorici je bil zelo blizu hat-tricka v 70. minuti, znova pa mu je načrte preprečil danes zanesljivi ciprski čuvaj mreže. Znameniti nogometni rek kdor gola ne da, ga dobi, se je izkazal za še kako resničnega po poskusu Josipa Iličića v 82. minuti, saj so Ciprčani že v naslednji akciji dosegli gol. Skozi razredčeno slovensko obrambo se je povsem neovirano sprehodil Efstathios Aloneftis, ustrelil s približno 20 metrov in postavil končni izid.

Navijači so v izdihljajih tekme že pošteno trepetali za zmago, saj so Ciprčani še nekajkrat nevarno zapretili, a na koncu se je vendarle končalo po slovenskih željah.

Kronološki pregled srečanja:

Prvi polčas:

7' Tekma se je pričakovano začela po okusu Slovencev, ki so bili več pri žogi, prvo nevarnejšo priložnost pa so si priigrali v šesti minuti, ko je po podaji s kota do strela prišel Kirm, njegov poskus s strani pa je je končal v kotu. Slabo minuto kasneje se je prva priložnost ponudila tudi Ciprčanom. Z žogo je v protinapad stekel Christofi, ustrelil proti slovenskim vratom, a bil nenatančen.

15' Nova nevarnejša akcija Slovencev. V kazenski prostor je s strani prodrl Iličić, podal proti Matavžu, a žoga ni našla primorskega napadalca.

20' Čeprav so imeli Slovenci v prvih 20. minutah pobudo in so poskušali prodirati predvsem po bokih, do zaključnih strelov niso uspeli priti. Trdoživa ciprska obramba je zlahka odbijala vse poskuse nogometašev v belih dresih.

31' Izjemna priložnost se je slovenski izbrani vrsti ponudila po slabih 30. minutah igre. S prostega strela je v kazenski prostor odlično podal Iličić, žoga je našla Šulerja, ta pa je z glavo ustrelil prek vrat. Dve minuti kasneje je poskusil še Kirm, vendar pa je njegov strel vratar Kissas zlahka ukrotil.

38' Slovenija je izpeljala hiter protinapad. Z glavo je Iličić podal do Dedića, ta pa je stekel po boku, podal do Matavža, napadalec PSV-ja pa je nato o iz obrata zatresel mrežo Ciprčanov. 1:0 za Slovenijo.

41' Slovenci tudi po prejetem zadetku niso popustili. Z močnim strelom od daleč je sprožil Iličić, njegov strel pa je s kar nekaj težavami v kot poslal Kissas.

45' Pred koncem prvega polčasa je s prostega strela poskusil še Kurtić , vendar žoge ni udaril najbolje in žoga je zletela mimo vrat.

Drugi polčas:

52' Drugi polčas se je začel po okusi domačih navijačev, saj so Slovenci pritisnili proti nasprotnikovim vratom. Po napaki vratarja Kissasa, ki je po podaji Dedića prišel do žoge, mu je ta skoraj ušla v mrežo.

61'  Po dolgi podaji je z glavo Cesar podal do Matavža, ta pa je z natančnim strtelom po tleh dosegel še svoj drugi gol na srečanju. 2:0 za Slovenijo.

69' Nevarni poskusi Slovenije so se vrstili kot po tekočem traku. S spektakularno obrambo se je v izkazal ciprski vratar, ki je z neposredne bližine obranil poskus Matavža z glavo.

74' Igro Slovenije je pomagal poživeti tudi Kevin Kampl, ki je danes vpisal svoj prvi nastop za slovensko člansko reprezentanco. Mladenič je se je z odlično podajo izkazal v 74. minuti, ko je podal do Iličića, a je igralec Palerma ustrelil prek vrat.

83' Rek kdor gola ne da, ga dobi se je izkazal za še kako resničnega po novem poskusu Matavža. Njegov poskus je Kissas obranil, že v naslednji akciji pa je ciprski rezervist Alonesftis povsem neovirano pretekel več kot polovico igrišča, ustrelil, in žogo poslal za Handanovićev hrbet. 2:1 za Slovenijo.

89' Po prekršku nad Efremom je drugi rumeni karton in posledično rdečega prejel Boštjan Cesar. S prostega strela je nato silovito sprožil Christofi, a je bil Handanović na srečo na pravem mestu.

90' Slovenci so do konca tekme uspeli zadržati gol prednosti in osvojili prve tri točke v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji leta 2014.