"To pomeni konec. Klub mora v stečaj in ne vem, kaj bo naprej ... Upam, da se vsi zavedajo pomena svoje odločitve. Tisti, ki vladajo in tisti, ki so v opoziciji," je o odločitvi mestnega sveta povedal predsednik kluba Marin Brbić.

Podžupan Splita, Bruno Šundov, je pred glasovanjem opozoril, da morajo biti mestni svetniki pri glasovanju o jamstvu za posojilo enotni. A na glasovanju je za jamstvo glasovalo vsega sedem svetnikov. Proti so bili člani strank SDP in HNS, člani stranke Kerumov, katere član je tudi Šundov, pa so se vzdržali.

Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za posojilo v višini 60 milijonov kun, zato so bili v klubu prepričani, da bodo jamstvo dobili tudi za pol manjši znesek. Brbić je pred zasedanjem v medijih opozoril, da je to edini način, da klub ne zaide v bankrot, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijači izsilili vnovično glasovanje

Vodstvo navijaške skupine je, ko je izvedelo za neagativno novico, pozvalo navijače naj se zberejo in zapisalo: "Pozivamo vse naše člane NK Torcida Split, vse druge navijače, simpatizerje in prebivalce Splita, Dalmacije in Hrvaške, da se nam pridružijo. Hajduka niso uničili ne Nemci, ne Italijani, ne Orjunaši, ne Karađorđevići in tudi vi ga ne boste."

Kot poroča spletni portal Index.hr, se je pred stavbo mestne skupščine zbralo okoli 300 najzvestejših navijačev Hajduka in zahtevalo vnovično zasedanje mestnega sveta. Vstop v stavbo je navijaški skupini Torcida preprečila do zob oborožena policija. 

Sledil je pogovor navijačev s prvim namestnikom spltskega župana, Brunom Šundovom, ki je obljubil, da bo do vnovičnega glasovanja o jamstvu za najemem kredita prišlo v ponedeljek. "Mi bomo glasovali za kredit, enako pozivam tudi ostale člane sveta," je obljubil Šundov. Najbolj zvesti navijači Hajduka bodo razplet dogajanja pozorno spremljali, saj so za ponedeljek že napovedali nov shod.

V primeru stečaja bi moral Hajduk verjetno v najnižjo hrvaško ligo, podobno kot se je pred leti v Sloveniji zgodilo z ljubljansko Olimpijo, ki je nato ekspresno prišla nazaj med prvoligaše.