V torek je Uefa Zagrebčane kaznovala s 30 tisoč evri, ker so navijači Dinama na tekmi proti moldavskemu Sheriffu v drugem krogu kvalifikacij prižgali kar nekaj bakel. Danes pa je na sedež Dinama prispela nova pošiljka iz Nyona.

Disciplinska komisija Uefe je Dinamo kaznovala še s 34.500 evri, ker so njegovi navijači rasistično žalili mariborske nogometaše, ko sta se hrvaški in slovenski prvak v Zagrebu pomerila na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij. V obrazložitvi kazni je Uefa zapisala, da je del navijačev Dinama v 80. minuti z oponašanjem opičjih zvokov skušal zmesti Brazilca (Marcosa Tavaresa, op. a.) v dresu Maribora, ki se je takrat pripravljal, da bo izvedel prosti strel.

Čeprav se je klub po tekmi oddaljil od dejanja svojih navijačev in ga je označil za namerno provokacijo nekaterih huliganov, ki so želeli izsiliti prekinitev tekme, je Uefa vseeno Dinamo kaznovala, ker je bil klub v zadnjih petih letih že večkrat kaznovan zaradi rasističnih izpadov navijačev, zato se je disciplinski komisiji evropske zveze zdelo upravičeno, da tudi tokrat pošlje jasno sporočilo, da takšnega obnašanja ne tolerira.


Del sporočila, ki je s sedeža Uefe danes prišlo v Zagreb.

Dinamo je bil zaradi bakel na tribunah z 20 tisoč evri kaznovan tudi po prvi letošnji domači kvalifikacijski tekmi proti bolgarskemu Ludogorecu, torej je samo v kvalifikacijah za ligo prvakov “pridelal“ za 84.500 evrov kazni, vseeno pa je to minimalen znesek v primerjavi z vsoto, ki jo bodo Zagrebčani prejeli za igranje v ligi prvakov (več kot 8 milijonov evrov).