Vse skupaj je zakuhal Luis Suarez. Liverpoolov zvezdnik je znan po tem, da zelo rad hlini prekrške, kar je znova dokazal pretekli konec tedna proti Stoke Cityju (0:0). Urugvajski nogometaš je za svoje početje na tekmi ostal nekaznovan, mnogi pa menijo, da bi si za svoj teatralni vložek zaslužil kazen Angleške nogometne zveze (FA). Slednja ima glede tega zaenkrat še zvezane roke, a pozivi k uveljavitvi pravila, ki bi omogočilo nogometaše zaradi hlinjenja prekrška naknadno kaznovati, postajajo vse glasnejši.

"Videl sem zadnji incident s Suarezom. Zame je to nič drugega kot oblika goljufije," je brez dlake na jeziku dejal Jim Boyce in pristavil: "To početje postaja rak rana nogometa. Če igralec hlini prekršek, je povsem jasno, da želi goljufati. Za takšno početje mora biti posledično ustrezno kaznovan. Edino pravilno bi bilo, če bi to obravnavala disciplinska komisija."

Suarez se je zaradi svojega dejanja znašel pod hudim valom kritik, v bran pa mu je že stopil njegov trener Brandon Rogers, ki je prepričan, da je njegov varovanec nepravično obravnavan s strani sodnikov. "Ta trenutek se zdi, da obstajo različna pravila za Suareza in preostale nogometaše. Vsi se strinjamo, da je hlinjenje prekrškov velik problem, ki ga je treba odpraviti, a  pretekli teden so bili tudi drugi podobni primeri, ki niso bili deležni tolikšne pozornosti.“