Nogometaša Chelseaja sta si zaželela tako klub njegovega nekdanjega soigralca Didierja Drogbaja Šanghaj Šenhua kot tudi njegov tekmec, pekinški Guoan. Premožna kluba pri poskusu sklenitve pogodbe s 34-letnikom naj ne bi skoparila z denarjem, saj sta mu oba pripravljena ponuditi okoli 1.235.000 evrov mesečne plače.

Ovire za Lampardov odhod s Stamford Bridgea v januarskem prestopnem roku ne bi smelo biti, saj se igralcu poleti s Chelseajem izteče pogodba. Ker imajo Londončani v navadi, da igralcem starejšim od 30 let ponudijo le enoletno podaljšanje, se zdi odhod nogometaša še toliko bolj verjeten, poročajo pri angleškem časniku The Sun.

Lampard bi lahko v primeru triletne sklenitve dogovora z enim izmed kitajskih klubov zaslužil tudi do 45 milijonov evrov, a vezist je v preteklosti že poudaril, da je finančno priskrbljen in ga veliko bolj kot denar zanimajo novi izzivi.

Kot še poroča The Sun, je zanimanje za angleškega nogometaša bojda pokazal tudi Los Angeles Galaxy, ki išče zamenjavo za 38-letnega Davida Beckhama.

Veliko zanimanje za Argentinca Gaitana

Vodilni klub ruskega nogometnega prvenstva Anži Mahačkala ter angleška velikana Manchester United in Liverpool so izkazali zanimanje za vezista portugalske Benfice, Nicolasa Gaitana. Novice, ki prihajajo iz Lizbone, pravijo, da je 24-letni Argentinec še najbližje prestopu v Rusijo, saj Anži zanj bojda ponuja kar 25 milijonov evrov.

Nizozemski trener Anžija, Guus Hiddink, je Gaitana označil za eno ključnih okrepitev že v zimskem prestopnem roku v lovu na naslov ruskega prvaka. Anži ta čas vodi v prvenstvu s 26 točkami, kar je dve več kot CSKA na drugem mestu.

Zanimanje za Gaitana sta že pokazala tudi ManU in Liverpool. Trener rdečih vragov Alex Ferguson želi pozimi okrepiti vezno linijo, Gaitan pa je prišel na ožji seznam želja. "Dobili smo kar nekaj zanimivih ponudb, ki jih bomo najprej dodobra preučili, preden sprejmemo kakšno odločitev," je dejal Gaitanov agent, Jose Ibibarren.

Gaitan se je Benfici pridružil leta 2010 iz argentinskega velikana Boca Juniors za 8,4 milijona evrov.