Petindvajsetletnega trenerja iz Liverpoola, ki je bil vodja mladega pogona pri moštvu New York Red Bulls, so nazadnje videli na 14. ulici na Union Squaru v Manhattnu v nedeljo okoli 4.30 zjutraj, kako se je prepiral z nekim moškim. Jones je pred tem večer preživel zunaj s svojim dekletom, s katerim sta se poslovila okoli polnoči, je še sporočila newyorška policija, ki so jo nato proti jutru poklicali na krvavo mesto zločina, kjer je Jones ležal na ulici. Odpeljali so ga v bolnišnico Bellevue, kjer pa so le ugotovili njegovo smrt na kraju zločina.

Policija je že pozneje v nedeljo v javnost poslala fotografije osumljenca iz nadzornih kamer; moškega z lasmi, spetimi v konjski rep, ter oblečenega v temno jakno. Za zdaj policija še ni opravila nobenih aretacij.

Iz moštva New York Red Bulls so sporočili, da je bil Jones "fantastičen trener, ki je imel rad nogomet". "To je res žalosten dan za vso nogometno družino in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo pomagali policiji pri preiskavi. Naše misli so ta čas z Michaelovo družino," so še sporočili iz ameriškega moštva, katerega kapetan je francoski zvezdnik Thierry Henry.