Mariborčani so se na tekmo v Rim podali optimistično in z željo, da se v Slovenijo vrnejo z vsaj točko, njihov načrt pa bi lahko že po desetih sekundah postal precej težje uresničljiv, ko je Lazio že sprožil prvi strel proti vratom. Na srečo Štajercev je ostalo pri začetnih 0:0, jih je pa ta priložnost prebudila, saj so nato v prvem polčasu večino časa Laziu nudili zelo dober odpor, tudi sami pa so si priigrali nekaj priložnosti.

Najbližje golu so bili Mariborčani v 14. minuti, ko je Filipović z glavo zadel prečko, ter v 17. minuti, ko se je sam pred vratarjem domačih znašel Cvijanović, a s strelom po tleh ni uspel zadeti. Priložnosti v prvem polčasu ni manjkalo niti na drugi strani, saj so tudi domači dvakrat zadeli okvir mariborskih vrat, enkrat pa so uspeli celo zatresti mrežo, toda je bil gol zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavljen. Z izjemo nekaj kriznih minut, ko so Rimljani predvsem prek Candreve in Edersona nevarno grozili z vodilnim golom, so v prvem polčasu slovenski prvaki dobro ustavljali napade Lazia, ves čas pa so tudi sami kazali veliko željo po dosegu zadetka.

Tudi drugi polčas se je začel z dokaj enakovredno igro, Lazio pa je imel le minimalno premoč, ki pa jo je kronal v 62. minuti, ko je zadel Ederson. Gol je kar nekako spodrezal krila Mariborčanom, ki so bili v naslednjih 15 minutah povsem nenevarni. Čas je tekel, Italijani pa so zlahka nadzorovali dogajanje na igrišču in slovenskim prvakom niso pustili priti do priložnosti za izenačenje. Situacija je za Maribor postala še precej slabša v 75. minuti, ko je rdeč karton dobil Vidović, na srečo vijoličastih, ki so tokrat sicer igrali v rumenih dresih, pa je nato Handanović Hernanesu obranil strel z enajstih metrov in tekma je ostala odprta.

Žal pa Mariborčani z igralcem manj tudi v zadnjem delu tekme niso uspeli najti načina, kako bi resneje ogrozili Rimljane, saj so si pripravili le dve manjši priložnosti, kar pa ni bilo dovolj, da bi se iz Rima vrnili s točko.

Splošni vtis Maribora je kljub porazu tudi tokrat pozitiven in slovenski prvaki se iz Rima vračajo dvignjenih glav, tekma pa je pokazala, da se tudi v prihodnje lahko nadejamo njihovih dobrih izidov v evropski ligi, kjer bodo tudi na preostalih štirih tekmah vselej v igri za kakšno točko, saj so vsi tekmeci v skupini premagljivi.

Kronološki pregled tekme:

Drugi polčas:

90' – Mariboru se je kljub bledi igri v drugem polčasu ob koncu ponudila priložnost za izenačenje, ko je po podaji s kota najprej do strela prišel Ibraimi, a je zadel enega od igralcev Lazia, nato pa je žogo mimo vrat z močnim strelom poslal Milec.

86' – Po strelu Ibraimija od daleč je po odboju od domačega branilca žoga zletela malo mimo vrat Lazia.

77' – Težave za Maribor. Po prekršku s hrbta nad Gonzalezom je rdeči karton dobil Vidović, Lazio pa je dobil še enajstmetrovko. Z bele točke je ustrelil Hernanes, a se je z obrambo izkazal Handanović.

62' – Po podaji globoko v kazenski prostor je žogo spretno ustavil Gonzalez, ki je prišel tudi do strela, po obrambi Handanovića pa je odbito žogo v gol potisnil Ederson.

53' - Po podaji Mejača je pred vrati Lazia do strela prišel Tavares, a je eden od domačih branilcev pravočasno podstavil nogo in žoga je zletela mimo vrat.

48' - Ederson se je lepo znebil družbe mariborskih branilcev, nato pa je s 15 metrov na srečo slvoenskih prvakov ustrelil mimo vrat.

Prvi polčas:

45' - V zadnji tretjini prvega polčasa so Mariborčani uspeli povsem umiriti Rimljane, priložnosti pa v teh minutah na obeh straneh ni bilo.

31' - Po predložku s kota so nogometaši Lazia sprožili nov strel proti vratom slovenskih prvakov, a je žoga zletela mimo vrat.

30' - Znova se je zatresel okvir mariborskih vrat in tudi tokrat je bil za to zaslužen Candreva, ki je z desne strani v kazenski prostor poslal predolg predložek, žoga pa se je od stičišča vratnice in prečke odbila nazaj v polje.

26' - Zatresla se je mariborska mreža, a je bil strelec Ederson v času podaje v nedovoljenem položaju, poljski sodniki pa so to opazili in zadetek upravičeno razveljavljavili.

18' - Candreva je iz mrtvega kota poskušal presenetiti Handanovića, a je zadel le vratnico.

17' - Tavares je na sredini igrišča Italijanom vzel žogo, nato pa je lepo zaposlil Cvijanovića, ki se je sam znašel pred Bizzarrijem, a ga ni uspel premagati.

15' - Po predložku z leve strani je do strela z glavo prišel Hernanes, a je streljal preko vrat.

14' - Po udarcu iz kota je z glavo dobro streljal Filipović, Lazio pa je rešila prečka.

10' - Prva priložnost za Maribor. Prosti strel z 20 metrov je izvedel Ibraimi, a njegov strel proti sredini vrat ni uspel presenetiti Bizzarrija.

7' - Vroče je bilo v kazenskem prostoru Mariborčanov, ko je preigraval Ederson, a je na koncu pri tem pretiraval in na koncu ni uspel resneje ustreliti proti vratom gostov.

1' - Maloštevilni gledalci na Olimpicu bi lahko prvi zadetek na tekmi videli že takoj po prvem sodniškem žvižgu, saj je že v 10. sekundi do strela prišel Hernanes, a je Handanović dobro posredoval.


Na slabo obiskanem rimskem stadionu je bilo tudi približno 250 mariborskih navijačev. (Foto: Reuters)