Jose Mourinho je v nedavnem pogovoru za CNN predstavil zanimivo idejo, da bi tudi v nogometu trenerji imeli možnost, da vzamejo minuto odmora, med katero bi svojim varovancem lažje podali navodila za nadaljnje igranje.

“Timeouti“ so pomemben del tekme v številnih moštvenih športih, Portugalec pa je prepričan, da bi jih bilo smotrno vpeljati tudi v nogomet, saj bi imeli trenerji s tem veliko večji vpliv tudi med tekmo.

“Minute odmora bi po mojem mnenju izboljšale nogomet. Trenerji bi s tem dobili možnost, da so veliko bolj v stiku z igralci tudi med tekmo,“ meni Mourinho.

Strateg Reala je spregovoril tudi o svojih govorih, ki jih med polčasoma v slačilnici nameni svojim igralcem. “Včasih so spontani, saj včasih ne razmišljaš preveč o tem ali pa celo nimaš časa za kar pravi govor. Seveda pa si včasih govor pripravim. Sicer pa se med tekmami zadnjih 10 minut prvega polčasa bolj kot analizi tekme posvetim pripravi na odmor med polčasoma, ker imam takrat največ vpliva na svoje igralce. Takrat jim lahko pomagam, da v nadaljevanju igrajo bolje in zmagajo, zato prvih 30 do 35 minut tekme opazujem dogajanje na igrišču in ga analiziram, naslednjih 10 minut pa se pripravljam na pogovor z igralci med odmorom.“