HJK se je z gostovanja pri zadnji Haki vrnil le s točko, vseeno pa bo morda ravno ta točka dovolj, da ubranijo naslov prvaka. Do konca prvenstva so le še štirje krogi, HJK pa ima pred Interjem (ki ima tekmo manj) in TPS-jem točko oziroma dve prednosti.

Čeprav z remijem pri zadnjeuvrščeni ekipi v helsinškem HJK zagotovo niso bilo zadovoljni, pa so po drugi strani lahko srečni, da so sploh prišli do nje. Po vodstvu domačih z 2:0, so gostje preobrat pripravili v drugem polčasu, začeli pa so ga s spornim golom.

Tekla je 59. minuta, ko so domači napad gostov prekinili tako, da so žogo poslali z igrišča. Nato pa je sledil pravi kaos na igrišču. Eden od gostujočih igralcev je nemudoma izvajal avt z žogo, ki mu jo je dal najbližji pobiralec žog, in po njegovi podaji se je razvila akcija, ki je prinesla prvi zadetek HJK na tekmi. A istočasno je nekoliko metrov stran avt izvedel tudi drugi igralec HJK, tako da sta bili na igrišču naenkrat dve žogi.

Glavni sodnik je spremljal akcijo, ki je prinesla zadetek, ta pa se mu ni zdel sporen, saj dogajanja z drugo žogo za svojim hrbtom ni videl, zato je gol priznal. To je sprožilo burne reakcije iz domačega tabora, kar pa ni spremenilo sodnikove odločitve in HJK je znižal na 1:2. Gostje so kmalu za tem zadeli še drugič in tako prišli vsaj do točke, ki jim bo v napetem razpletu prvenstva morda celo odločilno pomagala do novega naslova prvaka.