Mariborski nogometaši imajo za sabo odličen september, ko so vknjižili šest zaporednih zmag. V evropski ligi so v skupini J vodilno moštvo s polnim izkupičkom točk. Vsekakor lepa popotnica pred gostovanjem v Rimu, kamor so vijoličasti z mariborskega letališča odpotovali danes. Klub ima sicer v zgodovini slabe izkušnje z Laziem, saj je v ligi prvakov pred leti proti moštvu iz večnega mesta vknjižil dva visoka poraza s kar 0:4. A tokrat je zgodba in ekipa povsem drugačna.

Optimistični Mariborčani z golom ali dvema vsaj do točke

Mariborske nogometaše pred letos prvim gostovanjem v skupinskem delu evropske lige navdaja optimizem, saj so na prvi tekmi doma visoko ugnali grški Panathinaikos. A se igralci kot tudi strokovni štab zavedajo, da Lazio na stari celini "kotira" visoko in da bo tekma vse prej kot lahka. Vendar pa vsi skupaj računajo, da bi se v petkovih jutranjih urah v štajersko prestolnico lahko vrnili z ugodnim izidom.

"Vem kaj in kdo je Lazio. Čaka nas težkih 90 minut, a naredili bomo vse, da iztržimo vsaj točko, čeprav tudi zmage ne izključujemo. Želimo si doseči gol, morda dva, videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Gre za veliko ekipo, a mi smo se tega pritiska, ko smo uvodne minute na gostovanjih igrali slabo, do zdaj že otresli. Za nami je fantastičen september in na krilih teh predstav si želimo leteti tudi tokrat," je pred tekmo dejal Goran Cvijanović.

Milanič: "Moramo biti pazljivi, v napadu pa izkoristiti naše priložnosti"

Realen pred tekmo na olimpijskem stadionu v Rimu ostaja tudi mariborski strateg Darko Milanič. Ta ne bo mogel računati na še vedno poškodovanega Nejca Potokarja in kaznovanega Arghusa, medtem ko so ostali igralci nared. "Po imenih so dobra ekipa, če bo tako tudi na igrišču, bomo lahko povedali jutri. So napadalni, veliko se jih vključuje v napad. V trenutku, ko bomo vzeli žogo, bomo morali igrati. To se morda sliši preprosto, a ni. To, kar delamo dobro, bomo skušali narediti tudi jutri. Ogledali smo si njihove tekme, nasprotnika ogrožajo iz protinapadov, zadnja linija pa stoji zelo skupaj, hitro se povleče nazaj, s čimer tekmecem ne dovolijo globine. Morali bomo biti pazljivi in zaključiti, če se bo za to pokazala priložnost, morda tudi iz drugega plana," je pred odhodom v Rim dejal Milanič.

V vrsti biancazzurrov je najnevarnejši Miroslav Klose, ki pa bo besedah Milaniča naj ne bi dobil priložnosti. "Želimo drago prodati kožo, nastopiti dobro in biti zadovoljni po tekmi z dobro igro in seveda tudi z rezultatom. Ne smemo se ustaviti pri teh treh točkah, naredili bomo vse, da bomo še osvajali točke. Prva priložnost bo tako že jutri, zavedamo se, da bo naloga težka, a je seveda izvedljiva," je še povedal Milanič.

Tekmo na Stadio Olimpico, ki sprejme 70.600 gledalcev, bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz. V drugi tekmi skupine bo ob isti uri atenski Panathinaikos gostil Tottenham Hotspur.