Za presenečenje večerja je poskrbel beloruski Bate Borisov, ki je dosegel še drugo zmago v ligi prvakov, po uvodnem zmagoslavju nad francoskim Lillom s 3:1 je z identičnim izidom na kolena položil tudi nemškega velikana iz Münchna. Za domačo zasedbo so gole dosegli Aleksander Pavlov (23.), Vitalij Rodionov (78.) in Brazilec Bressan (95.), za Bayern pa je častni zadetek dosegel Perujec Claudio Pizarro (91.).

V drugi tekmi v skupini F je španska Valencia ugnala Lille z 2:0 (1:0). Za "netopirje" iz Valencie je oba gola dosegel Brazilec Jonas v 38. in 75. minuti.

Branilec naslova Chelsea je po neodločenem domačem izidu z italijanskim Juventusom vpisal prvo zmago, dosegel pa jo je v danski prestolnici, kjer je slavil s 4:0. Za Londončane so gole na stadionu Parken dosegli Španec Juan Mata (33. in 82.) ter Brazilca David Luiz (80.) in Ramires (89.). Obračun med Juventusom in ukrajinskim Šahtarjem iz Donjecka se je končal z delitvijo točk. Goste je v vodstvo popeljal Brazilec Alex Teixeira v 23. minuti, le tri minute kasneje pa je izenačil Leonardo Bonucci.

Barcelona je na svoj račun vpisala nove tri točke, po tesni domači zmagi nad ruskim Spartakom iz Moskve pa je danes slavila v Lizboni z 2:0. Benfica je v uvodnih minutah imela svoje priložnosti, a odločil je nogometni navdih katalonskih nogometašev, predvsem Lionela Messija, ki je asistiral pri prvem golu Alexisa Sancheza (6.) in drugem zadetku Cesca Fabregasa (56.). Katalonci navkljub osvojenim točkam slabe volje zapuščajo portugalsko prestolnico, saj je igrišče s hudimi bolečinami in poškodbo komolca zapustil rekonvalescent Carlos Puyol. Njegov nastop na nedeljskem "el clasicu" je tako pod velikim vprašajem, malo kasneje pa je rdeč karton prejel še Sergio Busquets.

Škotski Celtic je dosegel svojo prvo gostujočo zmago v ligi prvakov, na kolena pa je položil zasedbo iz ruske prestolnice. Domača ekipa je do izključitve Juana Insaurraldeja v 63. minuti držala vajeti igre v svojih nogah, nato so gosti naredili poln preobrat in zaostanek 1:2 spremenili v zmago s 3:2, strelec zmagovitega zadetka pa je bil v 90. minuti Grk Georgios Samaras. Za Škote sta zadela še Gary Hooper (12.) in Dimitri Kombarov (71./avtogol), za gostitelje pa je oba gola dosegel Nigerijec Emmanuel Emenike (41. in 48.).

V skupini H je Manchester United dosegel pričakovano zmago v Romuniji. Cluj je sicer povedel z zadetkom Pantelisa Kapetanosa v 14. minuti, a je stvari na svoje mesto postavil Nizozemec Robin van Persie, ki je zadel v 29. in 49. minuti. V drugi tekmi je portugalska Braga premagala turški Galatasaray, gola pa sta dosegla Ruben Micael v 27. in Brazilec Alan v 94. minuti.

V sredo bo na sporedu osem tekem, pari pa so naslednji - skupina A: Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb in Porto - Pariz St. Germain; skupina B: Schalke - Montpellier in Arsenal - Olympiakos; skupina C: Zenit Sankt Peterburg - AC Milan in Anderlecht - Malaga; skupina D: Manchester City - Borussia Dortmund in Ajax - Real Madrid.

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina E:

Juventus - Šahtar Doneck 1:1 (1:1)
Bonucci 26.; Teixeira 23


Nordsjaelland - Chelsea 0:4 (0:1)
Mata 33., 82., Luiz 79., Ramires 89.

Skupina F:

Valencia - Lille 2:0 (1:0)
Jonas 38., 75.

BATE Borisov - Bayern München 3:1 (1:0)
Pavlov 23., Rodionov 78., Bressan 95.; Ribery 91.

Skupina G:

Spartak Moskva - Celtic Glasgow 2:2 (1:1)
Emenike 41., 48.; Hooper 13., Kombarov 71./ag., Samaras 90.

Benfica - Barcelona 0:2 (0:1)
Sanchez 6., Fabregas 56.

Skupina H:

Galatasaray - Braga 0:2 (0:1)
Ruben Micael 27., Alan 94.

Cluj - Manchester United 1:2 (1:1)
Kapetanos 14.; Van Persie 29., 49.