Stečajna upraviteljica Melita Butara je v rednem poročilu zapisala, da je imela s Karićem nekaj telefonskih razgovorov, na štiri oči pa se zaradi njegove službene zasedenosti še nista srečala, čeprav je dolžnik za to pokazal interes.

Nekdanji slovenski reprezentant je trenutno kot trener mlajših selekcij za določen čas do 15. februarja 2014 zaposlen pri delodajalcu NK Maribor in prejema mesečno plačo v višini 763 evrov bruto, prejema pa tudi mesečno rento v višini 360 evrov z naslova profesionalnega igranja nogometa. Ob tem mora Karić plačevati preživnino za dva mladoletna otroka.

Butara je preverjala Karićevo premoženjsko stanje (lastništvo vrednostnih papirjev, lastništvo plovil in motornih vozil, lastništvo nepremičnin ter premoženjska in druga zavarovanja), a do izdelave poročila še ni prejela vseh odgovorov. Iz dosedanjih odgovorov je zaenkrat razvidno le to, da ima nekdanji reprezentant v lasti nepremičnino - garažo. Glede na to, da se je stečajni postopek začel avgusta ter da še ni potekel rok za prijavo terjatev, poleg tega tudi še ni znano celotno premoženjsko stanje stečajnega dolžnika, je preuranjeno napovedovati višino stečajne mase, je v svojem poročilu še zapisala Butara.

38-letni Amir Karić je v karieri igral za 14 različnih klubov, tudi šest tujih, največji pečat pa je pustil v Mariboru. Čeprav je že aktiven v trenerskih vodah pa kariere še ni zaključil, saj je v letošnji sezoni tudi član mariborskega nižjeligaša Železničarja. Za slovensko reprezentanco je med letoma 1996 in 2004 odigral 64 tekem, pod vodstvom Srečka Katanca pa je kot član “zlate generacije“ nastopil tudi na evropskem prvenstvu, ki sta ga leta 2000 gostili Belgija in Nizozemska, ter na svetovnem prvenstvu leta 2002 v Južni Koreji.