Real je po šestih tekmah le na šestem mestu v primeri, za “stoodstotnimi“ Katalonci pa zaostaja že precej, a Ramos je prepričan, da ima moštvo kraljevega kluba dovolj kvalitete, da se lahko v preostanku sezone še povsem vmeša v boj za naslov prvaka. Tudi če v nedeljo izgubi v Barceloni …

“Tudi če v nedeljo izgubimo na derbiju, prvenstvo za nas še ne bo izgubljeno. Jasno, 11 točk bi bil velik zaostanek, a v zgodovini so bili nadoknadeni še precej večji zaostanki. Sedaj se moramo osredotočati le na tekmo lige prvakov proti Ajaxu, šele nato pa bomo razmišljali o tekmi na Nou Campu,“ je za AS včeraj dejal Ramos.

Španskega reprezentanta so po včerajšnji zmagi proti Deportivu (5:1) novinarji AS-a povprašali tudi o tem, na katerem igralnem položaju v obrambi raje igra, kajti Jose Mourinho ga je včeraj postavil na desni bočni položaj, ponavadi pa igra v sredini obrambne vrste.

“Mislim, da sem tokrat igral na desni strani, ker je trener želel spočiti igralca, ki tam sicer igra (Alvaro Arbeloa, op. p.). Sam raje vidim, če igram v sredini obrambe, saj se bolje počutim v sredini igrišča, a če bo trener želel, da bolj pogosto igram na desnem boku, to zame ne bo nikakršen problem,“ je razložil Ramos.