Liverpool, ki je bil nazadnje angleški prvak leta 1990, je včeraj v šestem poskusu vendarle prišel do prve prvenstvene zmage v novi sezoni, a njegov zaostanek za klubi pri vrhu lestvice je že tako velik, da v uspešno sezono verjamejo le še največji optimisti med navijači redsov.

Da se je Liverpool znašel v težkem obdobju, priznava tudi legendarni kapetan Steven Gerrard, za katerega je vse manj možnosti, da bi s klubom, ki mu je zvest vso kariero, kdaj zasedel angleški prestol.

“Če bomo pred mojo upokojitvijo kdaj uspeli osvojili prvenstvo, bo to pravi čudež. To pravim zaradi moje starosti in tudi zaradi trenutne situacije s konkurenti. Osvojiti angleško prvenstvo je postalo precej težje kot pred leti. Tu nista več le Manchester United in Arsenal, temveč se sedaj za vrh borijo še Manchester City, Chelsea in Tottenham. Vse boljši je tudi Newcastle,“ je za Sunday Times dejal Gerrard.

Kapetan “redsov“ meni, da je bolj realno, da se Liverpool bori za četrto mesto in se poskuša vrniti v ligo prvakov, ki jo je nazadnje osvojil leta 2005: “Lani smo bili osmi, letos pa bi z nekaj sreče lahko to uvrstitev izboljšali in menim, da so naše možnosti za uvrstitev med najboljšo četverico 50-50. Mislim, da je to realna ocena in da je tak cilj uresničljiv. A tudi če nam na koncu te sezone vendarle uspe priti med najboljše štiri, bom takrat star že 33 let, zato pravim, da bo čudež, če pred mojim odhodom v pokoj lahko postanemo prvaki. A ne bom se nehal boriti, dal bom vse od sebe in še naprej poskušal postati prvak, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo.“

Gerrard je za Liverpool debitiral leta 1998, vseh naslednjih 14 sezon pa je preživel pri klubu z Anfielda. S klubom je osvojil skoraj vse možne lovorike, manjka pa mu le naslov angleškega prvaka. Liverpool je bil sicer že 18-krat angleški prvak, s čimer je drugi najuspešnejši angleški klub, boljši je le Manchester United z 19 naslovi, a v mestu Beatllov na nov naslov čakajo že 22 let.