Trener Darko Milanič ni spreminjal uspešne enajsterice. Začel je z vsemi najboljšimi, medtem ko Oliver Bogatinov že uveljavlja nove smernice in v ekipo vpeljuje novince, ki so prišli na pobudo nizozemskih vlagateljev.

Razmerje moči je bilo v korist Mariborčanov, ki so hitro prevzeli pobudo. To se jim je obrestovalo že v sedmi minuti, ko je eden najboljših igralcev v tem delu sezone Goran Cvijanović poskrbel za vodstvo. Najprej je poskusil Robert Berić, vendar se je žoga odbila do Dejana Trajkovskega, ki jo je podal do Marcosa Tavaresa. Kapetan domačih je podal do Cvijanovića, ki je sprožil strel z 20 metrov. Žoga je zadela še Matica Maruška in zletela v levi kot gostujočih vrat.

A tudi Mura ni bila brez priložnosti. Že v 11. minuti je Mate Eterović izvedel kot, Denis Kramar pa je z glavo žogo poslal v prečko. V 15. minuti se je Tavares znašel sam pred Filipom Drakovićem, ki je njegov strel z desne strani poslal v kot. Tavares tudi v nadaljevanju ni bil natančen, njegov strel v 33. minuti je končal v zunanjem delu mreže.

Začetek drugega polčasa bi kmalu prinesel povišanje vodstva. Strel Berića (49. minuta), ki je izkoristil podajo Cvijanovića v kazenski prostor, je končal v desni vratnici. V 67. minuti je Agim Ibraimi skušal žogo poslati čez Drakovića, toda žoga je šla čez gol. V 83. minuti bi gosti nezanesljivost domače obrambe po kotu Damjana Boharja kmalu kaznovali, Jasmin Handanović pa je v zmedi pred golom uspešno posredoval. Dve minuti kasneje so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je po Kramarjevem posredovanju v kazenskem prostoru padel Nikola Komazec. V sodniškem podaljšku je poskusil še Arpad Vaš, vendar je bil Handanović uspešen.

Domžale - Aluminij 2:0 (0:0)

Domžalski nogometaši so primerno proslavili svoj 500. nastop kluba v prvoligaški konkurenci. Po treh tekmah brez zmage so tokrat vendarle znova vpisali tri točke, potem ko so bili praktično vso tekmo boljši tekmec od novinca v ligi Aluminija. Domžale so se s šesto zmago povzpele na tretje mesto, Aluminij pa je po šestem porazu ostal na šestem mestu.

Prvi polčas v Domžalah se je končal brez zadetkov, čeprav so gledalci videli nekaj obetavnih poskusov, predvsem domače ekipe, ki je bila boljši tekmec v tem delu igre. Prvi strel so gostitelji sprožili v deseti minuti, ko je z dobrih 20 metrov meril Aleks Pihler in za kak meter zgrešil cilj. Sledili so še poskusi Denisa Halilovića (mimo desne vratnice v 11. minuti), Žige Kousa (čez gol v 14.) in Zenija Husmanija v 21. minuti, ko je žoga po zaslugi bloka Almirja Sulejmanoviča le za nekaj centimetrov zletela mimo leve vratnice. V 34. minuti je gostujoča obramba pozabila na Kousa, toda Tomaž Murko je pravočasno posredoval. V 39. minuti je Husmani izvedel prosti strel in meril mimo desne vratnice, zadnjo priložnost v prvem delu pa je s strelom iz obrata zapravil Jure Balkovec, ko je prav tako meril le malce premalo natančno.

Domači trener Stevan Mojsilović je v želji po večji učinkovitosti v igro takoj poslal Gorana Vuka in Marka Kovjenića. Želje so se mu uresničile v 60. minuti, ko je domačo ekipo v vodstvo povedel prav Kovjenić. Najprej je sicer sprožil Balkovec, v gneči pred vrati pa se je nato najbolje znašel domžalski rezervist in ugnal Tomaža Murka z nizkim diagonalnim strelom z leve strani. Že dve minuti pozneje so domači podvojili prednost, ko je Balkovec po podaji Kovjenića z desetih metrov znova zatresel Aluminijevo mrežo. Tudi v končnici tekme so gostitelji kot po tekočem traku streljali proti vratom gostov, a zadetka jim ni uspelo več doseči. Še najnevarneje je bilo v 80. minuti, ko je Murko dobil "medsebojni dvoboj" z Goranom Vukom.

Rudar - Celje 1:0 (1:0)

Tekma v Velenju je imela dva obraza. V vsakem polčasu je bila boljša ena ekipa. A do odločitve je prišlo v prvem delu, ko so domači kljub veliki pobudi gostov zabili edini gol na tekmi in prišli do tretje zmage, s katero so se odlepili z zadnjega mesta. Celjani so doživeli tretji poraz v sezoni in padli na peto mesto.

Celjani so odločno začeli tekmo in prek Mihe Korošca in Blaža Vrhovca takoj sprožili dva strela, ki pa nista bila natančna. V deseti minuti je nevarno meril še Nejc Plesec, vendar je Aleš Jeseničnik odbil žogo z golove črte, v 14. minuti pa je Gregor Bajde žogo poslal čez gol. V 18. minuti so prvič v okvir vrat sprožili tudi domači, natančneje Elvis Bratanović, ki pa je žogo poslal točno v Matica Kotnika.

V 30. minuti so imeli Celjani znova veliko priložnost za vodstvo, ko se je sam pred Matjažem Rozmanom znašel Benjamin Verbič, vendar je bil velenjski vratar uspešnejši. Kljub temu, da so bili Celjani boljši in nevarnejši tekmec, pa so Velenjčani iz prve prave akcije povedli. Po Bratanovićevi podaji se je pred Kotnikom znašel Leon Črnčič, streljal po tleh, žoga je na poti proti golu zadela enega od Celjanov, spremenila smer in presenetila Kotnika. V izdihljajih polčasa so imeli Celjani lepo priložnost za izenačenje, vendar je Vrhovcu veselje preprečila vratnica.

V uvodu drugega polčasa je bila slika na igrišču ravno obratna. Velenjčani so bili tisti, ki so imeli pobudo in prihajali do zaključnih strelov, dva izmed njih sta v okvir vrat poslala Jeseničnik in Matej Podlogar, a izid se ni spremenil. Domači so pritiskali in imeli v 76. in 78. minuti dve izjemni priložnosti za potrditev zmage, vendar je obakrat s strelom z glavo Christian Bubalović zatresel prečko. V 82. minuti je z glavo poskusil še Dalibor Radujko, a tudi on ni bil dovolj natančen. Tik pred koncem tekme je na drugi strani Plesec s prostega strela zatresel prečko, tako da je ostalo pri 1:0.