Rusija bo SP gostila v enajstih mestih, in sicer v Moskvi, St. Peterburgu, Kaliningradu, Nižni Novgorodu, Kazanu, Samari, Volgogradu, Krasnodarju, Rostovu, Sočiju in Jekaterinburgu. Na seznamu sta bili še dve mesti - Saransk in Jaroslavl, ki pa sta izpadli.

"Smo eno leto pred načrtom. To je nov način za organiziranje svetovnih prvenstev," je zadovoljno dejal Blatter in dodal: "S tem načinom smo prišli že tako daleč, šest let pred startom." V družbi Blatterja se je mudil tudi ruski minister za šport Vitalij Mutko, ki je SP 2018 označil kot veliko čast in ogromen izziv, kajti enajst mest, ki bodo gostila najboljše reprezentance sveta, potrebujejo nove stadione ali pa je treba obstoječe obnoviti. "Rusi so začeli delati od začetka. To je drugačen pristop. Zelo sem vesel," je še povedal prvi mož Fife.

Mutko je bo tem javnosti razkril, da jih bo prvenstvo stalo 19,2 milijarde dolarjev, polovico denarnih sredstev pa bodo zagotovili zasebni investitorji. Rusi pa ne bodo zgradili le novih stadionov, ampak načrtujejo tudi gradnjo novih letališč, hotelov in cest.