Za zdaj pa Denisov ostaja v mladinski ekipo Zenita, kamor so oba nogometaša kazensko premestili po njunem javnem uporu. Napadalec Keržakov in vezist Denisov sta bila glavna pobudnika akcije nogometašev, ki so se pritožili zaradi plač novincev, Brazilca Hulka in Belgijca Axla Witsla. Igralce je zmotila predvsem Brazilčeva letna plača, ki naj bi znašala 6,5 milijona evrov. Zenit je sicer za obe okrepitvi namenil tudi 95 milijonov evrov odškodnine.

Vodstvo kluba, ki ima močno sponzorsko zaledje pri energetskem velikanu Gazpromu, je bilo neizprosno in je upornika takoj odstranilo iz prve ekipe. Trener Spalletti je takrat Keržakova označil za osebo, ki misli samo nase, kot kaže, pa so se na obeh straneh nekoliko umirili. Klub je v sporočilu za javnost zapisal, da je imel Keržakov dovolj časa za razmislek ter da se je zaprosil trenerja za pogovor, potem pa so mu spet dovolili vrnitev v ekipo.

Še vedno pa ni znana igralska usoda Denisova, ki ni bil deležen "amnestije", po nekaterih podatkih naj bi bil blizu selitvi v angleško premier league.