Kljub kritikam sojenja na letošnjem Euro so v evropski krovni nogometni organizaciji več kot zadovoljni z dodatno sodniško pomočjo na zelenicah. Zaradi tega ukrepa se je število prekrškov na nogometnih igriščih zmanjšalo za 20 odstotkov v primerjavi s prejšnjim Eurom, je po tridnevnem posvetu evropskih nogometnih trenerjev v Varšavi dejal Roxburgh.

"Prav vsi smo bili istega mnenja, da je bilo sojenje na Euru pravzaprav izvrstno," je novinarjem povedal tehnični direktor Uefe. "Seveda se napakam ni mogoče izogniti. Vendar pa nas veseli izboljševanje meril, menimo, da je k temu veliko prispevala prav dodatna sodniška pomoč. Najprej zato, ker gre za svarilo. V kazenskem prostoru je tako manj prekrškov, kot so vlečenje za majice, udarci s komolci, linijski sodnik pa se lahko osredotoči na prepovedani položaj," je bil zadovoljen funkcionar Uefe.

Uefa s predsednikom Michelom Platinijem na čelu tako še vedno odločno nasprotuje uvedbi tehnologije na golovi črti, tako imenovanemu "sokoljemu očesu".