Santos je v 20. izvedbi superpokala v tem tekmovanju slavil prvič. Boj za omenjeno lovoriko so si Brazilci zagotovili z lansko zmago v pokalu Libertadores (južnoameriška liga prvakov), njihov nasprotnik pa je bil zmagovalec drugega najmočnejšega južnoameriškega tekmovanja pokala Sudamericana, čilski Universidad de Chie.

Prva tekma se je v Čilu končala z 0:0, na povratni tekmi pa so Brazilci strli odpor gostov in slavili z 2:0.

Za prvi zadetek in lažje nadaljevanje domačih je v 28. minuti poskrbel Neymar, ki je z vrha kazenskega prostora ustrelil po tleh in ugnal vratarja Univesidada. Brazilski zvezdnik bi se še v prvem polčasu lahko ponovno vpisal med strelce, ko je v prvi minuti sodnikovega dodatka izboril enajstmetrovko, ki jo je tudi sam izvedel, a mu je vratar strel ubranil.

V drugem polčasu je Santos kmalu prišel do drugega zadetka, ki jim je na široko odprl vrata do zmage. V 61. minuti je Anderson s prostega strela poslal predložek pred vrata gostov, tam pa je bil v skoku najvišji Bruno Rodrigo, ki je z glavo zadel za 2:0. Mreži se do konca tekme nista več zatresli in Brazilci so se veselili osvojene lovorike.

“Imamo kvalitetno ekipo in ob tem uspehu sem res srečen. Pišemo zgodovino,“ je bil po zmagi kratek Neymar, ki je bil izbran za igralca tekme.