Kot je v pogovoru za radio Caracool dejal predsednik kluba Felipe Gaitan, je zamisel sicer šele na prvi stopnji, saj morajo o njej v klubu še razpravljati. A v klubu, ki si s 13 naslovi prvaka deli prvo mesto v Kolumbiji z Americo iz Calija, menijo, da gre za etično pravilno potezo.

"Gre za etiko. Res pa je, da je zamisel še v fazi razmišljanja in bo potrebne še veliko razprave, preden se bomo dogovorili. V ozadju je veliko stvari, a prepričan sem, da bodo prevladale pozitivne," je o tej temi dejal Gaitan in dodal, da je zamisel že predstavil izvršnemu odboru kluba.

Gaitan je o takšnih zamislih spregovoril v Madridu, kjer se bo njegov klub danes na prijateljski tekmi pomeril z Realom. S tekmo bodo počastili legendarnega Alfreda di Stefana, ki je nekoč igral za obe moštvi.

Če bodo pri klubu Millonarios zamisel tudi uresničili, bi lahko sprožili plaz podobnih odločitev. V sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja so namreč mamilarski karteli in druge kriminalne združbe obvladovale več vodilnih klubov v državi, ne le Millonarios. "Zamisel ni slaba. Upam, da se bodo vsi ti naslovi izničili," je svojega kolega podprl nekdanji predsednik Americe Cali Carlos Andrade, ki pa ni želel govoriti o konkretnih imenih klubov.