Boljšega debija na klopi Olimpije si ne bi mogli zaželeti?

Če bi si sam spisal zgodbo, bi težko napisal takšno. Seveda sem imel svoje cilje, a težko je bilo pričakovati, da bo Olimpija kar naenkrat začela zmagovati v seriji. Sam sem imel zaupanje v igralce in moram reči, da zaenkrat vse teče tako, kot mora.

Moštvo je pred vašim prihodom zasedalo skromno 7. mesto. Vzdušje v ekipi posledično verjetno ni bilo najboljše?

V zadnji sezoni je klub zapustilo nekaj igralcev, zamenjali so se tudi trenerji. Že odhod zadnjega trenerja (Ermina Šiljaka, op.a.) in športnega direktorja Milenka Ačimovića seveda ni dobro vplival na igralce. Vse te spremembe, pritiski, bili so tudi v rezultatskem šoku. Ne bom trdil, da je bilo stanje slabo, a je že zmaga proti Kopru, dobro delo in nekaj individualnih ter skupinskih pogovorov dobro vplivalo na nogometaše. Fantje so se presenetljivo hitro pobrali.

Za marsikoga je predstavljalo veliko presenečenje, da ste uspeli tako hitro motivirati igralce in začeli nizati zmage.

Moram poudariti, da nekatere igralce poznam že iz mlajših kategorij, tako da poznajo moj način dela in tudi mene osebno. Vsi tisti, ki me pred tem niso poznali, pa smo se dokaj hitro sporazumeli. Spremenili smo nekaj stvari, kot sta sistem, način igre in komunikacijo. Zaenkrat to deluje in se je pokazalo kot nekaj pozitivnega.

Igralci niso rabili dolgo, da so se privadili na vaš način igre.

Hitro sem ocenil, da Olimpija ima kakovostne igralce. Je ogromno tehnično sposobnih, ki znajo igrati. Mislim, da jim je takšen način igre pisan na kožo. Njihov odziv na treningih je presenetljiv in zaenkrat ni nobenih pripomb. Pred tem jim je mogoče manjkala neka serija dobrih rezultatov. Zakaj je bilo temu tako, ne vem in ni moja skrb. Morda je bilo breme rezultata in stalna primerjava z Mariborom nekoliko preveč za njih.

Po zadnjih predstavah sodeč, prisegate na napadalen nogomet.

Nogomet se igra za gledalce. Če imaš kombinatorno igro in siliš v nasprotnika, ga avtomatsko prisiliš v obrambni položaj. Dolgoročno to prinese rezultat. Če na igrišču ne prikažeš neke igrivosti, v današnjem času težko serijsko zmaguješ. Vsaj na dolgi rok ne.

Pa je prav ta igrivost pred tem manjkala Olimpiji?

Mogoče res, a za prejšnja obdobja težko govorim. Sedaj temeljimo na tem, da igralci igrajo nogomet.

So po nizu uspehov apetiti ekipe narasli?

Moram reči, da ne. Cilji, ki so bili začrtani pred sezono ostajajo. Se ne obremenjujemo in uživamo v položaju, v katerem smo.

Pa vaši?

Nikakor. Boljšega začetka si sicer ne bi mogel želeti, se pa dobro zavedam, da bodo prišli tudi slabi dnevi. Teh uspehov ne gre potencirati.

Po odhodu Šiljaka je bilo rečeno, da ste mišljeni kot dolgoročna rešitev. Kakšen dogovor imate s klubom?

Zaenkrat sem v službi Olimpije in imam sklenjeno pogodbo. Kako so si to dolgoročnost zamislili, morate pa vprašati vodstvo kluba.

Po nedeljski zmagi proti Domžalam ste skočili na tretje mesto, za vodilnim Mariborom zaostajate za devet točk. So ob tako dobrih predstavah, kot jih prikazujejo, ulovljivi?

Čestitke Mariboru za dosedanji del sezone. V prvenstvu je bilo odigranih komaj deset krogov, na sporedu jih je še 26. Z evropskimi tekmami bodo imeli težek razpored, a mi se z njimi ne obremenjujemo.