Maribor je v sporočilu za javnost zapisal, da gre za dolgoletnega člana mlajših reprezentančnih selekcij, velik potencial za prihodnost, ki ima hkrati odlične delovne navade in ki v klub prihaja brez odškodnine.

"Zelo sem vesel. Vsak ne pride v ta klub, hvaležen sem vsem pri NK Maribor, da so me kljub poškodbi sprejeli odprtih rok. Vse bom storil, da dokončam okrevanje in upam, da se bom za zaupanje oddolžil na igrišču," je od podpisu dejal Mevlja.

Mladega nogometaša je med uspešnim nogometnim razvojem kot člana Gorice (skupaj 47 nastopov v prvi ligi) in slovenske reprezentance do 21 let ustavila poškodba, a zdaj že dela velike korake naprej k izboljšanju zdravstvenega stanja. Trenutek, ko je doživel prometno nesrečo med vožnjo na trening, počasi odhaja v pozabo.

"Seveda ne bo nikdar pozabljen, a sem ga uspel odmisliti. Ko sem izvedel, kako dolg premor me čaka, se mi je sprva podrl svet. Prva dva tedna sploh nisem mogel spati. S pomočjo družine, punce in zdravnikov pa sem se nato znebil črnih misli ter po uspešno opravljeni operaciji križnih vezi začel novo poglavje. Po zdravniških napovedih je stanje spodbudno, okrevanje naj bi trajalo še mesec in pol do dveh. Lahko tečem, ne smem še početi hitrih gibov, a so mi že dovoljene določene vaje z žogo in počasi vračam nogometne občutke," je dodal starejši od bratov dvojčkov Mevlja.