Ljubljančani so se večino prvega polčasa mučili z zgoščeno postavitvijo domače ekipe, ki je večji del dobro zapirala vse dostope v kazenski prostor. Tako so zeleno-beli sicer veliko streljali, a Gregor Zabret z redkimi izjemami ni imel veliko dela. Že v tretji minuti je posredoval po strelu Erika Salkića z 20 metrov, v sedmi je ustavil poskus Aneja Lovrečiča z razdalje, v 13. pa še prosi strel Nika Omladiča. Domžalski čuvaj mreže je bil na preizkušnji spet v 16. minuti, ko je Boban Jović z roba kazenskega prostora sprožil močan volej, Zabret pa je bil spet zanesljiv, tako kot tudi po strelu Damjana Trifkovića s 25 metrov v 23. minuti.

Domžalski vratar je v 37. minuti odlično posredoval tudi po poskusu Nikole Nikezića iz bližine, a prav nekdanji domžalski napadalec je nato v 44. minuti poskrbel za ljubljansko vodstvo, ko je z glavo iz bližine unovčil Jovićevo podajo z desnega roba kazenskega prostora. Če so se gosti lahko po prvih 45 minutah veselili, pa je bilo drugače pri domačih, saj si ti niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti, kljub nekaj obetavnim akcijam. Eden nevarnejših poskusov je bil tisti Saše Aleksandra Živca v 22. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal po tleh, a Elvisu Džafiću ni povzročil veliko težav.

V uvodu drugega polčasa so prvi v 59. minuti zagrozili Ljubljančani prek Omladiča in Andraža Šporarja, vendar je ostalo pri le enem zadetku. Domači trener Stevan Mojsilović je nato v želji po ugodnem razpletu spremenil postavitev in zaigral s tremi napadalci. Takoj zatem so domači prišli do treh strelov proti golu (Jure Balkovec, Zeni Husmani, Goran Vuk), a so bili vsi po vrstni nenatančni. V 75. minuti pa je bil na drugi strani bolj natančen Omladič, ki je z dobrih desetih metrov po podaji Williama Franklina Vicenteja z leve strani žogo poslal pod prečko domžalskega gola za 2:0, kar je bil tudi končni izid.

Maribor - Gorica 4:0 (2:0)

Mariborski nogometaši doživljajo izjemen september. Po veliki zmagi v evropski ligi nad Panathinaikosom so z lahkoto odpravili tudi goste iz Nove Gorice in se še bolj utrdili na vrhu prvenstvene razpredelnice. V Ljudskem vrtu se je zbralo veliko gledalcev, ki so izkoristili tudi darilo kluba, da so s četrtkovimi evropskimi vstopnicami imeli prost vstop. Ob takem Mariboru, kot je igral danes, je težko pričakovati, da jim bo ušla še enajst prvenstvena zvezdica.

Gorica se je usmerila na obrambo taktiko, z možnimi protinapadi, a razigrani Mariborčani jim niso dovolili veliko prostora. Trener Darko Milanič je v igro poslal večino enajsterice, ki so si izborili zmago nad Grki, le Alen Ploj je v napadu nadomestil kapetana Marcosa Tavaresa. Ta poteza se je hitro obrestovala. Martin Milec je začel akcijo, prodrl skozi sredino igrišča, podal Ploju, ki se je znašel sam pred Vasjo Simčičem in ga spretno preigral.

Prevlado je tri minute kasneje potrdil Robert Berić, ki je izkoristil podajo Agima Ibraimija z desne strani in iz bližine zadel. Gostje so v prvem polčasu imeli dve priložnosti. V tretji minuti je Alen Jogan po kotu žogo poslal mimo vratnice, ob koncu prvega polčasa je poskusil še Miha Mevlja, ki je streljal z razdalje, a je bil Jasmin Handanović zanesljiv.

Do tretjega gola domačih so gledalci videli dve priložnosti. V 52. minuti je Mbida Bindzi streljal z glavo, Handanović pa žogo odbil v kot, namero Ploja pa je v 59. minuti preprečil Simčič. Berić je bil minuto pozneje spet natančen, ko je izkoristil podajo Ploja in ugnal Simčiča. Za popolno zmago je poskrbel najvišji igralec na terenu Jovan Vidović. Ta 196 centimetrov visoki obrambni igralec je po prostem strelu, ki ga je izvajal Ibraimi, z glavo žogo usmeril v desni kot Simčičevih vrat.