Do nestrinjanja med napadalcema Barcelone je prišlo v 44. minuti, ko je nervoza že nekoliko zajela tabor domačih, saj njihovi napadi do takrat niso obrodili sadov. Trener Tito Vilanova pa po tekmi temu dogodku ni želel posvečati večje pozornosti: "Vsak, ki je kdaj igral nogomet, ve, da so takšne stvari normalne, so del tekme. Takšni dogodki so le znak, da je moštvo živo."

Čeprav so senzacionalistični španski mediji želeli iz dogodka narediti večjo stvar, so se v katalonskem klubu vsi trudili, da bi čim bolj zmanjšali pomembnost prepira. Očitno se dobro učijo od svojih rivalov, ki imajo zadnja leta s tem kar precej preglavic, saj se z odnosi znotraj madridske slačilnice ukvarja skoraj "pol Španije".

"To je povsem normalen pojav med igralci. Želeli smo zmagati, a nam dolgo ni šlo po načrtih. Povsem normalno je, da se v takih primerih v moštvo prikrade nervoza in zato pride do takšnih vročih razprav. A to se kdaj zgodi tudi na treningu, le da takrat okoli nas ni kamer in se zato o tem ne govori. Zdaj sva z Villo povzročila medijski orkan, čeprav se pravzaprav sploh ni nič zgodilo," je težo dogodka skušal zmanjšati na minimum tudi Messi.