Suarez je bil zaradi žaljenja Evraja kasneje kaznovan z osmimi tekmami prepovedi igranja, ob ponovnem srečanju pa je zavrnil rokovanje s Francozom, s čimer je poskrbel za dodatno zaostritev odnosov med največjima angleškima rivaloma.

Današnja tekma pa naj bi bila drugačna. Trener Manchestra Alex Ferguson je pozval navijače rdečih vragov, naj tokrat vendarle prenehajo z žaljivimi vzkliki, ki privržence Liverpoola spominjajo na tragično nesrečo na stadionu Hillsborough v Sheffieldu, kjer je pred 23 leti umrlo 96 navijačev Liverpoola, domača stran pa poziva k prenehanju spominjanja na letalsko nesrečo leta 1958 v Münchnu, kjer je pri vzletu strmoglavilo letalo z ekipo Manchester Uniteda in je življenje izgubilo 23 od 44 potnikov letala, med njimi tudi številni nogometaši.

Pred dobrim tednom dni so angleške oblasti razkrile tajne dokumente o takratni nesreči v Sheffieldu, ki so razkrili, da navijači Liverpoola niso bili krivi za nezgodo, kot je bilo javnosti rečeno do sedaj, pač pa je krivda padla na organizatorje in policijo.

Danes bo Liverpool prvič po razkritju resnice igral tekmo pred svojimi gledalci, zato bo ta nekaj posebnega. Pred tekmo bo potekala slovesnost, kjer naj bi kluba pozvala k spravi med navijači in k boljši prihodnosti, polni medsebojnega spoštovanja med kluboma. Alex Ferguson in Bobby Charlton bosta položila cvetje v spomin na 96 žrtev nesreče na Hillsboroughu, kapetana ekip Steven Gerrard in Nemanja Vidić pa bosta pred začetkom tekme v zrak spustila 96 rdečih balonov.

Gerrard si pred tem posebnim, s čustvi nabitim derbijem želi, da bi korak v pravo smer storil tudi Suarez in ga zato poziva, naj pred tekmo seže v roko Evraju.

"Ta dva igralca imata priložnost, da postavita dober zgled. Šlo bo za začetek dogodka in z njunim rokovanjem bi se ta začel pozitivno. Govoril bom s Suarezom in mu svetoval, da Evraju seže v roko in pozabi na pretekle stvari. Na koncu bo ravnal, kot se bo sam odločil, a mislim si, da si želi iti naprej od tega neprijetnega dogodka, ki nanj meče črno luč," je za The Sun povedal Gerrard.