Papin, ki je veljal za izvrstnega napadalca, je v karieri 54-krat oblekel dres francoske reprezentance, za katero je dosegel 30 golov. Na klubskem nivoju je blestel predvsem v dresu Marseilla, za katerega je igral med letoma 1986 in 1992, kasneje pa je bil tudi član Milana, Bayerna in Bordeauxa. Petkrat zapored (1988.1992) je bil najboljši strelec francoskega prvenstva, trikrat zapored pa je bil tudi najboljši strelec v pokalu prvakov, predhodniku današnje lige prvakov.

Legendarni Francoz je tokrat za uradno stran francoske prve lige (ligue 1) podal svoje mnenje o razpletu francoskega prvenstva. “PSG je prav gotovo največji kandidat za naslov francoskega prvaka. Na začetku so imeli nekaj težav, sedaj pa so te že preteklost. Zdi se mi, da je njihovo moštvo iz kroga v krog bolj uravnovešeno. PSG je sposoben letos prvenstvo osvojiti brez enega poraza. Ne pravim, da bodo vse preostale tekme dobili, a lahko bi prav do konca prvenstva zdržali brez poraza,“ pravi Papin.

Glavni konkurent Parižanom v boju za francosko krono bo verjetno ravno Marseille, kjer je Papin preživel najlepša leta, saj je moštvo z Azurne obale po prvih petih krogih z maksimalnim izkupičkom 15 točk na prvem mestu, PSG pa je po treh remijih in dveh zmagah s šestimi točkami zaostanka trenutno le četrti.

“Seveda se lahko tudi Marseille bori za naslov prvaka. To se vedno lahko reče za ekipe, ki so pri vrhu lestvice, a Marseille bo imel precej težav v januarju, ko bo na sporedu afriški pokal narodov. Takrat bo ostal brez štirih, petih ali celo šestih pomembnih igralcev, medtem ko bo PSG ostal v popolni zasedbi. To bo prav gotovo glavni problem Marseilla v tej sezoni,“ meni Papin.