Mariborčani so uresničili svoje napovedi, da se bodo Grkov lotili z napadalno igro. Vse od uvodnih minut prvega polčasa je bila žoga več pri nogah nogometašev v vijoličastih dresih, ki so že do sedme minute dvakrat obetavno zapretili. Za pogumno in živahno igro so bili Mariborčani nagrajeni v 25. minuti, ko je kapetan Tavares lepo zaposlil Berića, ta pa je v slogu najboljših napadalcev z močnim strelom žogo brezkompromisno poslal za hrbet grškega vratarja.

Slovenski prvaki tudi po vodilnem zadetku niso spreminjali svoje igre in so še naprej narekovali ritem, Grkom pa so le redko pustili do žoge, v bližino svojih vrat pa jih skoraj niso spuščali. V drugi polovici prvega polčasa sicer priložnosti prav veliko več ni bilo, a vseeno so Mariborčani s prvimi 45 minutami navdušili, saj so se uglednemu tekmecu odlično postavili po robu, za kar so jih tudi zvesti navijači nagradili z glasnim navijanjem.

Drugi polčas je pričakovano prinesel drugačno igro, saj so se morali Grki odpreti in zaigrati bolj napadalno, Mariborčani pa so se pomaknili za nekaj metrov nazaj. Ob takšni igri je bilo na grški polovici precej praznega prostora, ki so ga vijoličasti spretno izkoriščali, ko so nanizali kar nekaj nevarnih proti napadov. Prvega je že po nekaj minutah igre zapravil Berić, a vendarle se je že takrat nakazalo, da bo imela grška obramba tudi v drugem delu precej dela z razigranimi Mariborčani.

Tekma je bila verjetno odločena v 61. minuti, ko je po še eni hitri akciji Tavares žogo spravil do Ibraimija, ta pa je z natančnim strelom povišal na 2:0. Ob bledi igri Panathinaikosa je bilo jasno, da je ta gol vijoličaste močno približal tako želeni zmagi. Grki so sicer še vedno napadali, a njihove akcije so se končevale daleč od mariborskih vrat, vijoličasti pa so prek nekaj zelo razpoloženih igralcev (Tavares, Ibraimi, Cvijanović, Berić) ves čas pretili s hitrimi napadi v nasprotni smeri.

Končni izid je tik pred koncem tekme v 88. minuti z bele točke postavil igralec tekme Tavares, ki je enajstmetrovko tudi sam priigral. S tem je dal le piko na i izjemni predstavi, tako svoji kot predstavi celotnega moštva Maribora, ki je tokrat zmagal povsem zasluženo. S tremi točkami so vijoličasti že izpolnili letošnji cilj, ki je bil izboljšati lanski dosežek, ko so osvojili le eno točko. V prihodnjih krogih jih za nagrado čakata obračuna z atraktivnima tekmecema (Lazio in Tottenham), kjer pa ob ponovitvi današnje predstave prav gotovo lahko znova presenetijo.

Kronološki pregled tekme:

Drugi polčas:

90' - Prosti strel z roba kazenskega prostora je izvedel Ibraimi, a tudi on je streljal preko vrat.

90' - Cvijanović je s 15 metrov močno ustrelil proti vratom Panathinaikosa, a je žoga za las zletela preko vrat.

88' - Tavares je z desne strani prodrl v kazenski prostor, kjer ga je s hrbta zrušil Sissoko, irski sodnik pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel kar Tavares sam, ki je dobro meril ob desno vratnico, vratar pa se je vrgel v drugo stran - 3:0.

78' - Grki so jalovo napadali, Mariborčani pa so prežali na proti napade. V enem od njih so si priigrali nov udarec iz kota, po predložku pa je nato do strela z glavo prišel Potokar, a je Karnezis dobro posredoval.

61' - Mariborčani so izvedli nov proti napad. Najprej je v kazenski prostor Grkov prodrl Tavares, po njegovi podaji pred vrata pa je eden od branilcev Panathinaikosa z roko žogo odbil točno na nogo Ibraimiju. Makedonski reprezentant si je vzel sekundo za premislek, nato pa je z natančnim strelom žogo poslal ob vratnici v mrežo - 2:0

59' - Cvijanović se je odločil za strel s 30 metrov, a je žoga zletela preko grških vrat.

55' - Po dolgi podaji proti mariborskim vratom je slabo posredoval Rajčević in pred Handanovićem se je sam znašel Christodoulopoulos, a je bil vratar vijoličastih za hip prej pri žogi in ostalo je pri minimalnem vodstvu Maribora.

52' - Mariborčani so odlično izvedli proti napad, po podaji Tavaresa pa se je pred Karnezisom z žogo znašel Berić, a je bil tokrat vratar zmagovalec njunega dvoboja.

Prvi polčas:

45' - Prosti strel z 20 metrov je izvedel Mezga, žoga pa je zdela nekoga od Grkov v živem zidu in je le za dober meter zletela mimo vrat.

34' - Tavares je s 25 metrov streljal po tleh, vratar Panathinaikosa pa je žogo uspel ujeti.

25' - Mariborčani so bili za dobro igro v začetnem delu tekme nagrajeni v 25. minuti, ko je Tavares s podajo v kazenski prostor poslal Berića, ta pa je z močnim in natančnim strelom zadel za 1:0.

23' - Proti napad Grkov je s strelom z roba kazenskega prostora zaključil Katsouranis, Handanović pa je z dobro obrambo preprečil, da bi gostje povedli.

12' - Panathinaikos je prvi strel proti mariborskim vratom sprožil v 12. minuti, a je Katsouranis s 17 metrov streljal mimo vrat.

6' - Po podaji s prostega strela je do žoge v kazenskem prostoru Grkov prišel Tavares, a nato žoge ni najbolje zadel in žoga je zletela mimo vrat, lepa priložnost pa je splavala po vodi.

4' - Prva priložnost na tekmi se je ponudila Mariboru, ko je po zmedi v grški obrambi Ibraimi prišel do strela s 15 metrov, a ni uspel premagati Karnezisa, ki je bil nekoliko iz svojih vrat.

Več o tekmi preberite v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika.