Ko je Ronaldo v izteku 90. minute premagal vratarja Citya Joea Harta, je stadion Santiago Bernabeu eksplodiral od navdušenja, Jose Mourinho pa je divjaško stekel na zelenico in se s stisnjenimi pestmi vrgel na kolena. Nekako so vsi vedeli, da je s tem golom Real prišel do zmage, ki se je še nekaj minut pred tem zdela utopija, a kot so kasneje razkrili posnetki španske televizije, vsi v trenutkih po zadetku vendarle niso poskakovali od veselja.

Posnetek, ki je hitro postal vroča spletna žemljica, razkriva, da kapetan Reala Iker Casillas v trenutku, ko je Ronaldo zatresel Cityjevo mrežo in so gledalci na tribunah skočili v zrak, ni niti trznil. Kot okopan je stal pred svojim kazenskim prostorom in zrl predse.

Zlobni jeziki so takoj razvili teorijo, da je to le nov dokaz o skrhanih odnosih znotraj madridskega moštva in da med največjima zvezdnikoma Ronaldom in Casillasom ni ne duha ne sluha o kakšnem prijateljstvu.

A resnica je povsem drugje. Vratar Reala je v torek izvedel za smrt poljskega dečka Dawida Zapiseka, ki ga je spoznal poleti med evropskim prvenstvom. 14-letni Dawid je bil zaradi bolezni hrbtenjače že od rojstva obsojen na kratko življenje, zdravniki so mu pripisovali celo, da bo živel le pet let. A preživel jih je 14, njegova največja želja pa je bila, da bi se srečal z Ikerjem Casillasom, ki se mu je poleti tudi uresničila.

Casillasa je dečkova smrt pretresla, v torek pa je preko svoje strani na facebooku družini izrekel tudi iskrene sožalje. Na večerni tekmi ni nastopil v svoji najboljši izdaji, do veselja pa mu ni bilo pri nobenem izmed treh Realovih zadetkov, ne le pri Ronaldovem. Pozabite torej kraljeve razprtije v Realu, Iker je le še enkrat več dokazal, da ni le odličen športnik, temveč tudi velika oseba.