Torres je v soboto, ko je Chelsea gostoval pri moštvu QPR (0:0), devet minut pred koncem tekme moral z igrišča, ob menjavi pa je jasno pokazal, da s potezo trenerja Roberta Di Mattea ni zadovoljen. Čeprav naj bi Španec jutri v ligi prvakov proti Juventusu tekmo začel v prvi postavi, ostaja vprašanje o njegovi prihodnosti v modrem dresu, saj tudi na včerajšnjem treningu ni deloval najbolje razpoložen.

Nezadovoljstvo s svojim statusom v ekipi in z odnosom trenerja do njega pa nista edina razloga za ugibanja o Torresovem odhodu. Chelsea namreč že dlje časa kaže velik interes za nakup napadalca madridskega Atletica Radamela Falcaa, kar bi najverjetneje res pomenilo, da bi moral Španec najti nov klub.

Torres je januarja leta 2011 iz Liverpoola, kjer je pred tem v treh letih dosegel 65 prvenstvenih golov, v Chelsea prestopil za vrtoglavih 50 milijonov funtov (okrog 60 milijonov evrov), a se nato na Stamford Bridgu nikakor ni našel. V lanski sezoni je bil v obdobju od oktobra do marca ob več kot 25 urah na igrišču brez doseženega gola, prebudil pa se je šele ob koncu sezone, ko je Chelseaju pomagal do osvojitve lige prvakov, na euru pa je bil celo prvi strelec.

Tudi na začetku letošnje sezone je dosegel kar nekaj zadetkov, a očitno v Chelseaju vseeno ni srečen. V zadnjih mesecih naj bi nekajkrat izrazil željo po vrnitvi v Liverpool, ta možnost pa se ob težavah, ki jih ima klub z Anfielda s pomanjkanjem napadalcev, zdi blizu uresničitve. Trener Liverpoola Brendan Rodgers ima po ponesrečenem prestopnem roku v napadu na voljo le Luisa Suareza in Fabia Borinija, saj odhodov Dirka Kuyta, Craiga Bellamyja in Andyja Carrolla ni uspel nadomestili z novimi igralci.