Šved bosanskih korenin je poleti zapustil Milan in se pridružil Paris Saint-Germainu. Na francoski način igre se je hitro privadil in v prvenstvu že dosegel pet zadetkov, najnevarnejši igralec Parižanov pa bo bržčas tudi na torkovi tekmi lige prvakov proti kijevskemu Dinamu.

Na njej se bo Ibrahimović vpisal tudi v zgodovino lige prvakov, saj bo v tem tekmovanju nastopil že za šesti klub. Pred tem je v ligi prvakov namreč zaigral še v majicah Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone in Milana.

Poleg Ibrahimovića so bili  dosedaj s petimi klubi rekorderji Francoza Stephane Dalmat (Bordeaux, Inter, Lens, PSG, Marseille) in Nicolas Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Fenerbahce, Chelsea), Argentinec Hernan Crespo (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan), Brazilec Emerson (Bayer Leverkusen, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan) in Španec Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marseille).

Ibrahimović je z vsemi petimi klubi, s katerimi je nastopil v ligi prvakov, osvojil naslov državnega prvaka. Tradicijo želi nadaljevati tudi s PSG-jem, velika želja pa seveda ostaja osvojitev najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. "Če bi mislil, da PSG ni pripravljen na boj z najmočnejšimi evropskimi klubi, ne bi prišel v Pariz," ostaja optimističen švedski reprezentant, ki je v 86 nastopih v ligi prvakov dosegel 28 golov.