Santos je včeraj gostoval pri Coritibi, kjer se je po desetih minutah že znašel v rezultatskem zaostanku. Izid je bil nato dolgo časa 1:0 in privrženci Santosa so nemirno pogledovali na uro, ko je njihove želje le uresničil glavni zvezdnik ekipe.

Neymar je v 71. minuti z izjemnim preigravanjem osmešil štiri branilce Coritibe, na koncu pa se je poigral še z vratarjem.

Izenačenje je gostom dalo krila in 12 minut kasneje je Neymar zadel še enkrat, ki je s tem Santosu prinesel zmago.

Sezona za klub iz Sao Paola sicer ni najboljša, saj so po 25 krogih s 33 točkami le na 11. mestu, za vodilnim Fluminesejem pa zaostajajo kar 20 točk.

Neymar, ki je z lepim golom Santosu do zmage pomagal tudi v prejšnjem krogu, je z osmimi doseženimi goli sedmi strelec prvenstva, na prvem mestu pa sta Fred in Luis Fabiano, ki sta zadela po 11-krat.

"Po rojstvu sina sem postal zrela oseba"

Neymar trenutno blesti na nogometnih terenih, poleg tega pa je vse manj novic o njegovem obnašanju, ki v prejšnjih letih ni bilo ravno idealno. Nogometaš to pripisuje rojstvu sina Davida, po njem naj bi namreč postal namreč postal zrelejša oseba, kar se vidi tako na igrišču kot izven njega.

"V preteklosti nisem vedel, kako se naj obnašam. Po rojstvu Davida pa sem rekel sam sebi: če sem lahko oče, moram prevzeti odgovornost in se obnašati kot zrel človek. Mnogo sem se naučil in še se moram. V vseh segmentih," je brazilskim medijem dejal Neymar.