Sevilla je galaktikom prizadejala še drugi poraz v sezoni, edini gol na srečanju pa je že v drugi minuti srečanja po podaji iz kota dosegel Piotr Trochowski. Real v prvem polčasu ni prišel do izrazitih priložnosti, najbližje zadetku pa je bil v 52. minuti. Proti Sevillinem golu je s 23 metrov udaril Luka Modrić, njegov strel pa je ustavila vratnica.

Real je po štirih prvenstvenih tekmah zbral vsega štiri točke, nazadnje pa je prvenstvo pričel tako slabo v sezoni 2001/2002. Španski prvaki so la ligo takrat zaključili na zanje skromnem tretjem mestu. "Tako v prvem kot v drugem polčasu smo bili slabi. Sevilla si je zaslužila zmago mi pa poraz. Ekipa še vedno ni prava, a kot trener prevzemam vso odgovornost. Zaskrbljen sem, saj smo doslej dobro igrali le v španskem superpokalu. V tem trenutku nimam ekipe," je po porazu dejal Mourinho.

Ramos: "Moramo se zamisliti"

Čeprav je do konca prvenstva še 34 krogov, statistika ni na strani madridskega kluba, saj temu še nikoli v zgodovini prvenstva ni uspelo nadoknaditi osem točk zaostanka za vodilno ekipo. Da kraljevemu klubu v novi sezoni zaenkrat resnično nič ne gre po načrtih, priča tudi podatek, da je lani tretji poraz v sezoni doživel šele 10. decembra.

"Moramo se dobro zamisliti nad našimi predstavami. Trenutno na kritike javnosti ne bi odgovarjal. Od nas je odvisno, da se kar najbolje pripravimo na naslednjo tekmo proti Manchester Cityju, s katerim se bomo pomerili v ligi prvakov. V vsakem primeru je nenavadno, da že štiri tekme igramo slabo,“ je bil po tekmi kritičen Realov branilec Sergio Ramos.

Po anketi sodeč v preobrat in ubranitev naslova ne verjamejo več niti bralci španskega športnega časnika As. Od 32 tisoč ljudi, ki je sodelovalo v anketi na njihovi spletni strani, jih je kar 69 odstotkov prepričanih, da se lahko od novega naslova najboljšega v državi obrišejo pod nosom. To seveda pomeni, da jih v Mourinhevo moštvo verjame zgolj še 31 odstotkov.