“Moram se vrniti k osnovam svoje igre,“ je na začetku intervjuja za Voetbal International dejal ofenzivni nogometaš Bayerna. Nizozemec je nato presenetil z zanimivo rešitvijo, ki naj bi mu pomagala do boljših iger.

“Morda se bo to slišalo čudno, a moram zopet postati sebičen! Z individualnimi akcijami si moram vrniti zaupanje vase, ki sem ga izgubil. Pred začetkom sezone sem se nekajkrat spraševal, če sem na igrišču zopet stari jaz, a se pravzaprav v zadnjih mesecih nikoli nisem počutil povsem lagodno. Preveč sem razmišljal o tem, kaj moram v določenih situacijah na igrišču storiti, ob tem pa sem se premalo zanašal na svojo igralsko intuicijo,“ ugotavlja Robben.

“Moja nepredvidljivost je moja največja moč. Tu in tam sprejmem na igrišču kakšno napačno odločitev, a tudi to je del moje igre. Prejšnjo sezono pa nisem v niti enem trenutku dosegel svojega maksimuma, ker sem podzavestno svojo igro preveč prilagajal igri moštva,“ je dodal Robben, ki s svojim razmišljanjem o povratku k sebični igri prav gotovo ni razveselil vodstva Bayerna in svojih soigralcev, ki bodo očitno v prihodnosti zopet večinoma zaman čakali njegovo podajo.

Robben se je sicer v torek poškodoval na ogrevanju pred tekmo Nizozemske in Madžarske, zato e njegov nastop na sobotni tekmi Bayerna proti Mainzu vprašljiv.