Na nekdanjega igralca Manchester Uniteda, ki je Celtic vodil med letoma 2005 in 2009, je Barcelona pustila močan vtis. Tudi zato je prepričan, da klub iz Glasgowa proti Blaugrani nima prav velikih možnosti za zmago. "Kako premagati Barcelono? Obiščite cerkev ali kapelico in molite,“ je za časnik Daily Record obrazložil Strachan.

"Mnogo ekip je skušalo Barcelono premagati, preizkusili so številne taktične zamisli, a verjemite mi, nič ne deluje. Kakovost Barceloninih igralcev je prevelika. Ko smo z njimi igrali leta 2008, nam je hitro postalo jasno, da gre za genialno moštvo. Takšnih podaj še nikoli prej nismo videli. Ko so pri nas gostovali Manchester United in Milan, jim je uspelo 300, 350 podaj, Barcelona jih je imela 700. Njihovo tekmo smo analizirali tudi s pomočjo računalniškega programa in ko sem naslednje jutro videl rezultate, sem nejeverno pogledal svojega pomočnika in bil prepričan, da je program pokvarjen,“ se svoje izkušnje s španskim velikanom spominja Strachan.

Kljub hvalospevom Strachana na račun Barcelone, se je njegovo moštvo takrat z Blaugrano zelo uspešno kosalo. Prvo tekmo osmine finala so doma izgubili z 2:3, na povratni tekmi na Nou Campu pa so klonili z 0:1.