Obtožnica mariborskega tožilstva je Turnerju in Vinku očitala, da sta v času med 1. novembrom 2008 in 19. aprilom 2011 zavestno in naklepno sodelovala pri organiziranju nezakonite športne igre, v kateri so številni hazarderji vplačali za več kot 32 milijonov evrov stav.

Sodni proces se je začel marca, vse doslej pa sta očitano krivdo zanikala. Kosta Turner je predsednico senata Andrejo Lukeš prepričeval, da je profesionalni igralec legalnih športnih stav, da je zanje živel in da nelegalnih stavnic sploh ne pozna. Zatrdil je, da ni počel nič nezakonitega, pač pa da je skupaj s prijatelji vplačeval v legalne stavnice v Avstriji, na Hrvaškem ter v Srbiji, kjer so bile kvote bistveno višje kot v Sloveniji. Podobno je na sojenju izpovedoval njegov poslovni partner Vinko, zdaj pa sta svoja zagovora vzela nazaj in z okrožno državno tožilko Bojano Podgorelec podpisala sporazum o priznanju krivde, piše spletna stran časnika Večer.

Kot še piše časnik, je tožilstvo Turnerju v zameno za priznanje ponudilo tri, Vinku pa dve leti in devet mesecev zapora, medtem ko je za Vasjo Turnerja, ki je prek spletne domene po navodilih svojega strica vodil glavno elektronsko evidenco vplačanih in odigranih stav, tožilka zahtevala leto in pol zapora.

Nekdanji reprezentant in poklicni nogometaš nemškega Duisburga Goran Šukalo, ki ga obtožnica bremeni, da je za Turnerja in Vinka organiziral stave v Nemčiji in se brani s prostosti, ter Zvonko Hajšek, ki je še vedno v hišnem priporu, očitke v obtožbi še naprej zavračata.