Na stadionu Nacional v Limi so v tekmo bolje vstopili domači nogometaši, ki so povedli v 22. minuti prek Carlosa Zambrana, podal pa mu je Jefferson Farfan. Napadalec Schalkeha je že po vsega treh minutah igre svoji reprezentanci priboril najstrožjo kazen, a je strel Claudia Pizzara obranil Sergio Romero.

Točko je Argentini s svojim že šestim kvalifikacijskim zadetkom priboril Gonzalo Higuain, ki je po podaji Ezequiela Lavezzija zadel v 37. minuti. Peru je bila boljša reprezentanca na igrišču tudi v drugem polčasu. Luis Ramirez je zadel vratnico, izjemno priložnost za vodstvo pa je nato zapravil še Claudio Pizzaro.

Prvi zvezdnik gavčev Lionel Messi sinoči ni bil razpoložen. Na igrišču je bil bolj ali manj neopazen, do zaključkov v napadu pa sploh ni prihajal.

Kolumbijci in Ekvadorci za petami Argentine

S sijajnimi predstavami nadaljuje kolumbijska reprezentanca, ki je v gosteh s 3:1 premagala Čile. Delo jim je močno olajšal domači igralec Gary Medel, ki je v 35. minuti udaril Luisa Perea in si prislužil predčasen odhod v slačilnico. Kolumbijci so se z zmago prebili na drugo mesto, za vodilno Argentino, ki ima 14 točk, pa skupaj z Ekvadorjem zaostajajo le za točko.

Mundial pa se zdi vse bolj oddaljen za Paragvaj. Ta je pred domačimi gledalci moral premoč priznati Venezueli, ki se je veselila zmage z 2:0. Oba zadetka je dosegel igralec ruskega Rubina iz Kazana Jose Rondon. Urugvaj in Ekvador sta se z zadetki Edinsona Cavanija in Felipeja Caiceda razšla z remijem (1:1).